Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 30 d., ketvirtadienis

kiauliena užkepta su sūriu ir morkytėm


atšalo oras ir man iškarto norisi baltos mišrainės tai pridariau šiandien bliūda mhmhm kaip skanu aš galiu ją vieną valgyt, bet jei dar yra vyniotinio ar kepsnio šalia tiesiog negaliu atsispirti :)

taigi šiandien ėmiau ir prie baltos mišrainės užkepiau karbonadus su sūriu, svogūnais ir morkomis :)

taigi reikės gabalėlių 4 karbonado;
sūrio apie 100-150g;
kelių morkų;
svogūno;
kiaušinio;
kelių šaukštų miltų;
saujelės džiuvėsėlių;

imamės darbo:
kiaulienos karbonado gabalėlius įtriname prieskoniais, tada išplakame kiaušinį į kitą dubenį įsiberiame miltų į trečiajį džiuvėsėlių, pasiruošiame keptuvę ir dedame į ją karbonadą pirmiauisai apvoliojame miltuose, tada kiaušinyje tada į džiuvėsėlius ir į keptuvę apkepame iš abiejų pusių, į kepimo formą pripjaustome morkų, svogūnų, dedame mėsą, įpilame šiek tiek sultinio kad apsemtų morkytes ir pašauname į orkaitę maždaug pusvalandžiui.

susitarkuojame sūrį;

po pusvalandžio traukiame iš orkaitės kepsnius ant kiekvieno dedame svogūnų ir paslepiame juos po tarkuotu sūriu(jei turite grybų jie ir čia paslėpti labai tiks), tada dar kišame į orkaitę kol sūris išsilydys.

traukiame, dedame į lėkštes ir skanaujame, mes prie kepsnių valgėme baltą mišrainę oj kaip senai buvom valgę :) dar turėjom pomidorų salotas ;)


skanaus,
paprasta ir labai skanu ;)
gabalėlis karbonado kainuoja apie 5lt turguje, morkos kelios ir svogunas atsieis dar 1lt,o sūris jau prabangos produktas jo gabalėlis ir kainuos apie 3-4 lt. taigi atsieis apie 10lt. pavalgyti 4žmonėms.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą