2010 m. rugsėjo 3 d., penktadienis
troškinys su širdelėmis
labai mėgstu gaminti iš netikėtų ir dažnai netradicinių gyvūnų dalių :D čia matyt vienas iš tų patiekaliukų :) tikrai verta išmėginti ;)
reikės:
širdelių (aš dažnaiusiai naudoju vištienos, tačiau šįkart tai kiaulienos širdelės);
morkų;
svogūnų;
pievagrybių (nors ir ne jų sezonas, bet kiti grybai šįkart nelabai tiks);
druskytės, pipiriukų;
ir keli šaukštai aliejaus.
pradžioje gerai išplauname širdeles, nupjaustome tuos riebaliukus kurie negražiai išrodo ir dedame į puodą sūdome,įmetame kelis lauro lapus ir pipiriukų išverdame širdeles. Tada keptuvėje pakepiname svogūnus, morkas, galiausiai pievagrybius, dedam prieskonių aš naudoju druską ir žolikės, man čia labai tinka petražolės ir šiek tiek čiobrelio, bet ne per daug, nes tada jau gausis kiek įkyrokas skonis ;) ir galiausiai sudedam smulkintas širdeles, jei vištienos tai pjaunu tik perpuse, jei kiaulienos tada smulkiau, nes širdelės didelės. Sudėjus širdeles tereikia kelių minučių, kad jos sušiltų, nes jau yra išvirę.
p.s. jei darote kokį vakarėlį ar norite įsidėti užkandį pietums į darbą šis patiekaliukas taip pat labai tiks tiesiog pakepintas daržoves reikia atvėsinti, sudėti širdeles ir uždėti šaukštą majonezo, gausis puiki, soti mišrainė :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą