Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 12 d., sekmadienis

silkė su džiovintomis slyvomis

kol vyras bulves kasa, o aš slaugau vaikus :) gaminu tai ką mes su vaikais mėgstame ;) taigi šįkart dalinuosi silkės receptuku :) išbandžiau ir taip patiko, kad dabar ji visada atranda vietą ant šventinio stalo, o ir kas dienai labai tinka :)

aš esu matyt iš tos nedidelės grupės žmonių, kurie silkę perką tą tikrą su galvom ir uodegom tiesiai iš bačkos ir kiekvieną kartą keikiuosi ją valydama ir knibinėdama su pincetu, kad kitą kartą būtinai pirksiu tą jau paruoštą :) bet dažniausiai ir vėl situacija ta pati, vėl griebiu pincetą ir knibinėju ašakas :) nu man neskanu ta peroksidinė silkė kuri jau nebeturi ašakų "natūraliai" taigi jau kaip išsenka kantrybė tai darau tradicinę silkę su actu ir svogūnu ir tos ašakytės pradingsta :) o kol valia neapleidžia tai sąžiningai išknibinėju ir darau kažkokią mandresnę silkę :)

taigi reikės: silkės;
džiovintų slyvų saujikės;
česnako skiltelės;
majonezo.

supjaustom silkę gabaliukais ant jos beriame smulkintas slyvas bei išsaustą česnaką

tada viską paslepiame po majonezo "plutele". viskas kabinam ir valgome ;)

paprasta greita ir labai skanu :)


prie silkės ir netik beje labai tiks keptos orkaitėje bulvytės:)
reikės: bulvių;
prieskonių;
folijos
aliejaus
česnako skiltelės :)
nuskutam apšlakstome aliejumi įspaudžiam česnako skiltelę, beriam druskos, pipirų, šiek tiek kmynų, rozmarino ir citrinos sulčių bulves apmaišome įpilame stiklinę vandens kepam 15-20 min uždengtoje skardelėje ir nuėmus foliją 10-15 min. kad gražiai apskrustų. priklauso nuo bulvių dydžio, bet ištraukus irįbedus peiliu kaip ir virta bulvė turi nukristi nuo peilio ;)

2 komentarai:

  1. na pagaliau atejau pakomentuoti sita skanesta kuri gaminau jau n kartu :))) tik patobulinau idejusi dziovintu spanguoliu :) jos ir vienos labai skanios turi rugsteles o slyvos sladzios tai saldumas + siek tiek rugstumo ir sitas receptas liuks :)))
    o bulves kepu pagal Sapiro sudedu i puoda ir uzkaiciu uzverda nupilu beriu i skarda barstau kokiu noriu pagal nuotaika prieskoniuku kelias skilteles cesnako nulupu ir su gulsciu peiliu suspaudziu sumetu i bulves ir kepu :) verta pabandyt ;) nes siaip tai kiek kepiau neiseina skanios :( arba sudziuna arba neiskepa arba... dar kas nors.

    AtsakytiPanaikinti
  2. o su bulvėm galiu papasakoti labai jau liūdną istoriją...
    mes valgome tik geltonas bulves :) vyras po bulviakasio kaime parvežė tų labai gražių ir šviežių, bet deja baltų bulvių..................
    kur jas padėsiu dar nesugalvojau, bet kur jas bedėčiau niekur jos netinka :(((( nu ir kas jas gali valgyti..

    AtsakytiPanaikinti