Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 16 d., ketvirtadienis

saldaininis tinginys


vakar diena super darbinga, užsibaigė vidurnakčio tinginiu :) todėl šiandien leisiu sau eiti pietų miego :) o Jums prie pietų siūlau superinį tinginį :)

reikės:

2 pokelių sausainių;
180g pokelio sviesto;
250-300 g. irisinių saldainių.

viskas paprasčiau nei paprasta ištirpinam irisus;

(turėjau tokių stumdomu jau senokai saldainių, vaikam jie netinka, nes kimba prie dantų ir gomurio :) na turi juk nors kokių nors saldainių užsilikti tai šie ir yra tokie mūsų namuose, bet man jau jų pagailo, nes jie pradėjo cukruotis, įdėjau į šaldytuvą tai įgijo kažkokių kvapų, o aš iš tų kur mėgsta viską sunaudoti :) tai nutariau, kad darysiu tinginį ir juos panaudosiu vietoj kondensuoto pieno ;)

tada į tą patį puoduką dedame sviestą pjaustytą taip pat ištirpinam;
kol ten viskas tirpsta sulaužome sausainius;
kaip jau irisai ir sviestas ištirpo sudedame sausainius ir išmaišome masę;
tuomet į maistinę plėvelę ar tiesiog į maišelį ir į šaldytuvą.

jei turite tokių pat užsilikusių džiovintų vaisių, saulėgražų gemalų, riešutų ar kažko tokio panašaus padalinkite masę į dvi dalis ir į vieną dalį įmaišykite smulkintų skanumėlių (aš turėjau džiovintų abrikosų ir svarainių). išeis du tarsi tokie pat bet tuo pačiu ir labai skirtingi skanėstai ;) ne siūlau dėti į visą masę, nes jei tingite kramtyti ir norite tik burnoje tirpstančio skonio antrasis variantas patiks mažiau, jei turite vaikų jie dažnai ir renkasi tą paprastesnį variantą nes įtariai žiūri į tai kas ten kitos spalvos(pvz. džiovintos slyvos) ar kodėl neina atkąsti ar pan. :)

na o dabar apie kainą:) sausainiai patys pigiausi as perku "seimo" po 1,09;
irisų kaip jau minėjau turėjau, bet toks kiekis manau kainuotų apie 2 lt;
sviestą perku kur būna su akcija arba specialus kepiniams jis pigesnis 2-2,5lt.
vaisiai, riešutai nėra privalomi, bet jei nutarsite pirkti tai neturėtų būti daugiau nei 100g. tai kainuos apie 1-1,5 lt.
taigi viską perkant turime už +- 7lt. puikius du tinginius, kurių svoris siekia beveik kilogramą.
laiko ir dujų sąnaudos minimalios :)

4 komentarai:

  1. Skamba labai skaniai! o kaip kramtosi tas irisinis pagrindas paskui??? Nebuna kietas? Ar sviestas viska sustato i savo vietas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip taip būtent sviestas padaro savo darbą, tiesiog tirpsta burnoje :) minkštutėlis tas kur be priedų tai galvojau visai nesustings, nes šiltas tai atrodė kaip košių košė :D bet sustingo ir pasidarė labai skanus, o kitam kramtyti reikia tik svarainius ir abrikosus visa kita tirpte tirpsta :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu mieloji tu čia ir paklausei :D o kam tas skanumėlis jei ne saldus?

    AtsakytiPanaikinti