Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 8 d., trečiadienis

farširuota lydeka

kadangi jau prikirtau pilną pilvą tai galiu ramiai parašyti ir Jums :) abi žuvys buvo labai skanios :) viena buvo kepta įprastai kita farširuota, apie pastarąją ir noriu pakalbėti :)


taigi žuvį reikia nulipti, kad liktų nepažeista oda taip pat kad išliktų galva bei uodega, nes kitu atveju ji nebus graži ;) taigi nulupus reikia "iškaulinti" turinį, čia ne kokią vištą doroti, tenka pavargti ir pasinervuoti-iš kur tiek ašakų, bet viskas dėl savo ir kitų gerovės, kad po to galėtume valgyti ramiai negalvodami, kad užpuls kokia ašaka kita :) taigi kaip jau viską išnagrinėjot dar reikia sumalti mėsmale taip pat morką ir svogūną,

užsimerkti kelias bulkos riekes grietinėlėje;

maltą žuvį sumaišyti su išmirkusia bulka, įmušti kiaušinį, įdėti prieskonių ir prikimšti tą išnarą :)

tada užsiūti;
visą žuvį subadyti adata, kad garai turėtu kur pabėgti ir nesutrūktų.

dėti į orkaitę ir kepti apie pusvalandį kartu aš kepu morkas ir bulves.

taigi ištraukiau žuveles padariau foto ir išbėgau savo vaikino į darželį pasiimti ir aišku neišjungiau orkaitės... tai laimei darželis netoli ir žuvis tik šiek tiek pakepė, užteko nulupti skūrą, o vidus buvo sultingas ir skanus ;)

matyt savaitė kažkokia ne tokia sėkminga turiu dar kitų darbų...matyt man tai ženklas, kad laukia kiti darbai :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą