Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 15 d., trečiadienis

burokėliai žiemai


na va prifilosofavau, o dabar kimbam į darbus :) kaip sakiau šiandien daug nudirbau taigi vienas iš veiklos rezultatų burokėliai uždaryti žiemai :) kam to reikia? aš juos naudoju į sriubas (karštas ir šaltas), valgome kaip salotas,kuomet tingisi gaminti kažką specialiai tiesiog reikia užpjaustyti svogūno ir užpilti šiek tiek aliejaus, arba dėti į mišraines su burokėliais :) taigi universalūs burokėliai tiesa su obuolių sultimis ;) ekologiški, nors man ir su actu labai skanu, bet jo ir taip priragaujame sočiai, o mano vaikai labai noriai išgeria tas sultis nupiltas nuo burokėlių :)

na gerai užteks, o tai vėl įsivažiavau :D

reikės: (5l)
4kg. burokėlių;
1,5 litro obuolių sulčių;
2-4 šaukštus druskos;
lauro lapų;
pipirų žirnelių.

išverdam burokus, juos nulupam ir sutarkuojam per burokinę tarką (aš tai darau kombainu).
tada dedam į uodą burokus ir užilame obuolių sultimis, sulčių pilti kad tik vos burokus apsemtų, dedame lauro lapų, druskos (kiek priklauso nuo skonio ir obuolių sulčių jei sultys rugštokos druskos dėkite mažiau jei sultys saldžios druskytės reiks kiek daugiau) aš paragauju, tas skystimėlis turi būti skanus, tokie bus burokai ;) pipirų aš nemaišau puode juos sudedu tiesiai į stiklainį taip išgaudyti po to jau atidarius lengviau :)
kaip burokėliai užverda dar kartelį paragaujame skystimą, jei jam jau nieko netrūksta, pilame burokėlius į paruoštus stiklainius ir uždarome. užklojame šiltai kol stiklainiai atvės, o tada jau sandėliuojame :)

skanu ir ekologiška :)

kaina tikrai patraukli, net jei burokėlius reikia pirkti. Šiai dienai burokėliai kainuoja apie 1lt už kg. sultys apie 3-3,5 lt už litrą. tai net priskaičiavus prieskonius (druska, lauro lapai ir pipirai) kurių dažniausiai rasime namie ;) taigi už 10 puslitriukų sumokėsime apie 12 lt ;) o jei kažką gausime iš kaimo, daržo ar kaimyno kaina tik mažės, o skonis gerės :)

2 komentarai:

  1. Labai super, kad rasai produktų kainas! Tik pagalvojau, kad gal reiktų įtraukti ir suvartotos energijos kainą :) Tik kaip tai padaryti, tai nežinau :))) sudetinga turbūt, bet įmanoma, pastebėti, kiek dujų ar elektros sunaudojam ruošdami atsargas žiemai + laiko sąnaudos. Bet spėju, kad vistiek bus pigiau nei pirkti parduotuvėjė, o be to, naminis maistas visada lieka naminiu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu jo čia jau užduotis maximum :D reiks pastebėti kitą kartą kiek verdant "išsiverda" dujų :) tik kaip ir sakai naminis yra naminis, o kas liečia būtent burokus tai parduotuvėje su obuolių sultimis nesu net mačiusi, visi būna su actu, man ir skanu, bet negali išgerti to skystimėlio :D praktiškai dėl to ir vakuot pradėjau :DDD

    AtsakytiPanaikinti