Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 18 d., šeštadienis

paprika naturaliame pomidorų padaže


dievinu savaitgalius kaip vyras turi užimtumo, o aš galiu ekspermentuoti virtuvėje :) šiandien vėl darbinga diena, puse aštuonių mes jau buvome turguje ir pirkome pomidorus paprikom vakuoti :D taigi ir aš apie jas atlėkiau pašnekėti :)

reikės:
1 kg. pomidorų;
1,2kg paprikų;
4 šaukšteliai cukraus;
3 šaukšteliai druskos;
po 2 šaukštus aliejaus ir acto;

paprikas supjaustome norimo dydžio gabalėliais pomidorus nublanširuojame ir supjaustome stambiai( gražiau atrodys ne raudona paprika) ;)
dedame į puodą sudedame pomidorus, paprikas aliejų, druską, cukrų bei actą ir verdame apie 15-20 min. tada sudedame į paruoštus stikainius ir užsukame ;)

išėjo 3 pusės litro stiklainiai.

kaina: paprika apie 3,2lt, pomidorai 3 lt. taigi už 3 puslitrius mokame apie 8lt ;)o skonis natūralus ir dieviškas ;)

6 komentarai:

  1. o patinka ir man paprikos turiu ir as kazkoki recepta nebloga tiks siemet nedaru nes dar turiu nuo pernai pora stiklainiuku o siemet agurku ir pomidoru nemazai pridejau tai gana bus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. aš ir sakiau nieko nedarysiu tik agurkus ir burokus, bet va vis tai tą tai tą po kelis stiklainius padarau :)geriausiai tai adžika sueina :) jau antrą kart teko virt, o tai žiemos jau nesulaukus būtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. egliuk, o ka reiskia blansiruot? apvirt? ar uzplikyt karstu vandeniu? Ir dar...o odeles pamidorams lupti reikia? kaip tik turiu visko ko reikia,pasidaryciau,bo cia kazkas panasaus i leco, o ji galiu valgyt viena ir nesustodama:))

    AtsakytiPanaikinti
  4. va va blansiruoti tai ir reiskia, kad nulupti odeles ;) as dedu i verdanti vandeni, po to i salta tada greiciau eina darbuotis :) lb skanu siandien prie pietu sukirtom stiklaineli :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. česnakiuko trūksta)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. receptai tam ir yra kad juos galetume pritaikyti savo skonio receptoriams ;)

      Panaikinti