2010 m. rugsėjo 25 d., šeštadienis
moliūgėlis iškeptas :)
kas paskaitote mano šį dienoraštį, tai žinote apie ką aš čia kalbu, kas pirmą kart atvėrėte tai sakau, kad rankų nenuleidau ir moliūgėlį su troškiniu viduje vis tik pavyko iškepti, jei klaustumėt ar tai kartočiau? sakyčiau tik esant labai ypatingai progai, nustebinti svečius, šiaip namiškiam manau daug smagiau valgyti tradicinį troškinį čenake (tam moliniam puodelyje su dangčiu iškeptą) ir iškeps greičiau ir bus kiekvienam, o čia...dėjom į lėkštę ir neliko smagumo, na nebent būtų ypač maži moliūgėliai kad būtų kiekvienam savas tada sutinku įspūdis super :)
nu bet gana čia tos beletristikos :)
reikia moliūgo;
įvairių sūrių;
faršo;
svogūno, česnako;
bulvės;
pomidoro;
imame oliūgą ir išskaptuojame sėklas metam lauk, tada išimam moliūgo minkštiną ir jį sutarkuojame burokine tarka taip pat ir bulvę, tada sumaišome sūrius (aš turėjau fermentinį ir mocarela) bet varškė tikrai puikiai tiktų, kaip ir žuvis vietoj faršo ;) bet aš dėjau faršą geriausia vištiena nes ji greičiausiai iškepa, jei ne višta tai reikėtų šiek tiek apkepti, tada dedam į tą bulvės ir moliūgo mišinį, taip pat įspaudžiame česnako, įdedam prieskonių sumaišome dedame atgal į išskaptuotą moliūgą ant viršaus dėjau svogūno, pomidoro ir sūrio, jokio skysčio nereikia nes jo pakankamai išskirs moliūgas, taigi dedame į blėtą ir į orkaitę kepti apie valandą.
kodėl nelepčiau šiaip tai atsakau jei įsiskaitėte produktai visi greit pagaminami o čia kepti reikia valandą, va tas man ir nepatiko, kad užtrunka daug laiko, kada sumetę į kažkokį indą iškeptume per 20min čia kepsime val. tai sakau skirta stebinti ;) nes vaizdas tikrai geras :) bet savo smagiosios frazės negaliu pasakyti, nes truko ilgai... bet buvo skanu ;) valgėme su prancūzišku batonu ;)
kaina priklausys nuo sūrių jei dėsite pigius ir patiekaliukas neišbrangs, o jei įd
ėsite pelėsinio, varškės ir brangaus fermentinio...bus brangoka, bet čia tiks ir pigi varškė su pigiu fermentiniu sūriu ;) ar galima atskirti sunku pasakyti, jei esate sūrio gurmanai tuomet taip jei esate tik skonių valgytojai tuomet svarbu gražu ir skanu ;) manau min 10 lt max. 25-30 lt ;)
mano moliūgo talpa buvo apie 2litrai tai aš išleidau apie 7 lt bet nepirkau moliūgo ir bulvės bei pomidoro tai viską sudėjus 10 būčiau pasiekus ;) buvo dukterėčia svečiuose tai valgė su pakartojimu ;) gal jei užsuks paliks kokį komentarą ir jums, nes vyro nebuvo, nedrįsau dar kartą kept moliūgėlio :D dar vis pamena pirmąjį :DDD
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Labai graziai ir estetiskai atrodo patiekaliukas, isivaizsduoju kad lygiai tiek kiek grazus tai ir skanus:)
AtsakytiPanaikintiNorejau senai pasakyt, kad kazkoks netikes tas tavo vyras:)))))Esi saunuole,augini du vaikucius ir dar sugebi sitaip suktis aplink puodus irstebint skaniais valgymeliais,kiekvienas vyras dziaugtusi toki "auksa" turedamas.Tai gal tu ji "pasodink" kokiai savaitei ant sosysku grikiu ir keptu bulviu:)))))
Zaviuosi tavim!
ačiū Rasele ;) jis vis sako kaip nustosiu kritikuot nustosi stengtis :D tai nežinau kuris kurį įveiksim :D jei savaitę gaminčiau tik grikius ir varškę-to jis nė į burną neima- tai turbūt skyrybos garantuotos būtų :DDD tiesa ar bandei tas paprikas daryti? aš jau kelis kart papildymą viriau :) labai skanu, net mano vyrui :D
AtsakytiPanaikintibandziau, aisku, kad bandziau.Labai skani misraine!
AtsakytiPanaikintioi tai labai džiugu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikinti