Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 8 d., trečiadienis

pomidorų ir cukinijų salotos su žuvies kotletukais


visur ir visi tik apie grybus kalba :) o man jų gali net nebūti padarau šį tą stengdamasi vyrą palepinti, bet tik tiek pati kažkodėl jų labai jau vengiu, nors tie visi receptai su grybais tai mane labai pradėjo vilioti :D gal ateis diena ir susiviliosiu Dalia vat iš "septynių virtienių " blogo (http://www.7ravioli.com/risotto-su-baravykais/) kaip prabilo apie tą risotto tai man net pilna burna seilių prisirinko :) tad ir pasakė "sakyk tik kol kas, kad nevalgai" :) matyt taip ir bus, bet šį kart noriu visai ne apie grybus kalbėti ;)

o apie žuvį, vyras pamatęs brolio laimikius pats išvyko meškerioti tad turiu dar dvi gražuoles lydekaites, kepsiu šiandien abi vieną farširuotą, o kitą įprastai su šalavijais, nutarėm vieningai, kad jų prieskonis žuvį padaro ypatingą. Bet apie tai dar šiek tiek vėliau :) o dabar apie lydekaičių kotletukus ir pomidorų cukinijų mišrainę :) pasidariau sau tradicinę pomidorų ir cukinijų mišrainikę su svogūnų laiškais, nuo farširuotos lydekos liko įdaro, tad iš jo ir iškepiau mažuosius kotletukus ir visai ekspromtu gavosi puiki mišrainė su mažučiais kotletukais.

taigi, jei įkalbėjau ilgai čia betaukšdama tai darom taip:
pjaustom, pomidorą, cukinijos ir svogūnų laiškų proporcijos pagal jūsų norą ir įprotį, dar dėjau šiek tiek savo marinuotų paprikų,labai jos čia tiko ( gal kas galit pasakyti kaip reikia įdėti nuorodą po žodžiu?) ir tada tie žuvies kotletukai.

O pastaruosius darom taip žuvies filė be kauliukų permalam mėsmale taip pat sumalam morką ir svogūną žalius, kepant kuo puikiausiai iškepa,dedam kiaušinį, prieskonių,grietinėlėje arba piene išmirkytą batono riekę, viską gerai išmaišome ir kepame, tiesa kas labai jau žiūrite ką valgote šie kotletukai labai skaniai išsitroškina garuose.

skanaus :)

4 komentarai:

  1. rimtai? zalia cukinija i salotas???

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip būtent žalią, ji man net skaniau nei agurkas :) tik turi būti nepernokus, dar minkštute skūrele tuomet ją užtenka tik nuplauti, nereikia lupti, aišku tokią sunku nusipirkti, bet jei iš savo daržiuko tai liuks ;)

    p.s. kaip gausiu nusipirkt liežuvių parašysiu dar vieną superinę mišrainę su žaliom cukinijom, nereali ;) aišku jei tik mėgstate ir valgote liežuvį :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nu, Egle, tavo receptukai kaip visada - atrodo labai skaniai! :) uzsiminei apie risotto su baravykais, tai pasirodau savo pirma blyna, kuris buvo labai skanus. Isdrysk ir tu pabandyti ;) http://vilijospasaulis.blogspot.com/2010/09/risotto-pirmas-blynas-neprisvilo.html

    AtsakytiPanaikinti
  4. super! džiaugiuosi, kad tai įkvėpė pasidaryti šiandien žadėjau ir aš mėginti, bet dar vis dvejoju :D gal tavo skanius bandymas bus ir man spyris į vieną vietą :) šaunu, kad ir su blogu startuoji ;)

    AtsakytiPanaikinti