2010 m. rugsėjo 6 d., pirmadienis
vengriškas guliašas
jau po truputuką baigiu susigyventi su savo naująją orkaite tai gal atgis ir kokių karštų marmaliukų-troškinukų tradicija :)
reikės:gabaliuko kiaulienos (naudojau mentės gabaliuką, nors receptas siūlo sprandinės);
šaukšto miltų;
pusės šaukštelio garstyčių;
pipiriukų;
druskytės;
aliejaus apkepti;
kelių svogūnų;
paprikos;
puodelio sultinio;
apie puskilį pomidorų;
mėsytę susipjaustom norimo dydžio gabalėliais ir sumaišę miltus bei prieskonius apvoliojame mėsytę juose, tada pilame šiek tiek aliejaus ir apkepame, tuo metu supjaustome pusžiedžiais svogūnus, jei juos mėgstate, jei nelabai tada reikėtų smulkiau pjaustyti :) tada supjaustome papriką. apkeptą mėsą dedame į karščiui atsparų kepimo indą, ir kur kepė mesa apkepame svogūnus bei papriką, dedame ant mėsos. Pomidorus nublanširuojame ir supjaustome riekėmis, dedame į inda prie mėsos ir svogūnų bei paprikos, užpilame sultiniu, gerai išmaišome ir pašauname į įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui kol mėsytė bus minkšta :) patiekti galima su grietine bei bulvėmis :)
nu tikrai labai skanu gavosi, nežinau kiek tas receptas, beje rastas "Rimi" laikraštuke (tam kur būna akcijos ir atrakcijos), vengriškas bet čia taip parašyta :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą