Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 15 d., trečiadienis

grybukai žiemai

na ką ir dar vienas įrašas apie konservus :) šį kart taikau į grybų savaitę :) konservuoti grybukai žiemai :)

reikės:
grybų :)
druskos;
lauro lapų;
pipirų žirneliais;
acto (aš naudoju esenciją).

grybus nuvalome, supjaustome ir išverdame.


tada ruošiame marinatą : 1 litrui vandens dedame 2 desertinius šaukštus druskos, jei grybus virėme be druskos, jei su druska automatiškai mažiname iki vieno šaukšto, 1 desertinį šaukštą cukraus įdedame kelis lauro lapus ir įberiame pipirų žirniukų (6-8)
marinatą užverdame;
grybus sudedame į marinatą ir dar kartą užverdame;
tada pilame į paruoštus stiklainius įpilame arbatinį šaukštelį acto į 0,75 stiklainį, stiklainį užsukame pavartome ir po kaldrele ilsėtis kol atvės :) tada nešame sandėliuoti ir laukti noro ar progos kada ragauti grybus :)

atsidarius tokį stiklainį užtenka tik nusunkti, perplauti grybukus ir užpjausčius svogūno bei įpylus šiek tiek aliejaus ar užsidėjus grietinės valgyti ;) taip pat galima ir gaminti karštą užkandį tokį kaip risotto su grybais :)

skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą