Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 26 d., sekmadienis

ruduo, metas pakalbėti apie vaistus



vanduo, ruduo geras laikas apmąstymams ir ne apie bet ką o apie sveikatą ir naudojamus vaistus...
Slankiodama interneto platybėse susizgribau kokių vaistų reikia turėti namuose, kokie yra būtiniausia ir kas kam skirtas. Išskaičiau ir išžiūrinėjau visokius labai medicininius, po to vaikiškus ir tada visokio plauko blog'us :) ir ką Jūs manot radau visokių pasiūlymų visokių įdomybių, bet kas man dar labiau patiko, kad aš namuose beveik jokių vaistų iš viso to siūlomo sąrašo neturiu ir pfu pfu kuo puikiausiai iki šios dienos išsiverčiau be jų :) bet kaip skaitau man atrodo tikrai namuose lb jau gerai būtų visa tai turėti :)

taigi noriu paskyti kas yra mano vaistinėlėje:
aspirinas;
spiritas/degtinė;
paracetamolis
- šiemet jis ypatingai naudingas kilus pirmiem gripo/viruso simptomam reikia gerti būtent šio preparato;
virškinimui skatinti ir rūgštim mažinti (raniberl, mezym, rene) - tik būdama nėščia sužinojau kas yra kylančios rūgštys, bet laimei vėl to nebeturiu jausmo;
smecta(užtraukia vidurius); duphalac (atlaisvina);
vazelinas (kaip prasideda ruduo ypač šildymo sezonas vakare ir ryte tepame nosis vazelinu tai apsaugo nuo nosies gleivinės uždegimo ir slogos;)
sinupret (lašiukai nuo slogos), jūros vanduo;
medus;
ir mano antpiliukas imuninei sistemai stiprinti

dedu nuorodą kur labai geras straipsnis, jei netingėsite paskaitykite ką rekomenduoja specialistai, ir dar įdedu mano surankiotą informaciją ką rekomenduoja įvairūs šaltiniai, atsiprašau, bet visų adresiukų nesustebėjau :(

vis galvoju, kad tą pantenolio purškalą būtina įsigyti, bet jei jau jo neturite ir nusideginote griebkite iš šaldytuvo kiaušinio ir jei dar galite nors kelis syk perplakus dėkite ant nudegimo vietos, išmėginta ir veikia.

dar kas apie vidurius tai kuo puikiausiai tinka ramunėlės, bet su jomis yra labai įdomus dalykas jei jos užplikytos tiks nuo viduriavimo, jei jas užvirinsime veiks atvirkščiai ;) (beje jų kompresą panaudosime ir akių uždegimą gydyti ;)

Degtinė. Kompresams esant gerklės paraudimui, užkimimui, kai skauda ausį (kompresas dedamas aplink ausį), kūno ištrynimui esant peršalimui, temperatūrai numušti. Nepamirškite, kad dedant kompresus, odą būtina patepti aliejuku ar kokiu riebiu kremu. Degtine suvilgoma flanelės atraiža, dedamas maišelis ir kuo nors šiltai užrišama. Naudokite natūralias medžiagas, pvz. vilną.

o čia keli įdomesni, tiksliau man patikę vaistai manau tikrai naudojami ;)

Propolio aliejus. Lašinti į ausį esant ausų uždegimui. Galima lašinti ir į gerklę, kai vyksta uždegimas.


Eukalipto, lavandų ar kėnio aliejus inhaliacijoms. Jei aliejus eterinis, jį reikia skiesti su paprastu aliejumi. Beje, kėnio aliejumi galima įtrinti ir vaiko pėdas.

Arnikos tepalas (jo ieškojau, bet man vaistinėse teigė, kad nebegamina) arba Traumel gelis. Sumušimams gydyti.


Pirkdami vaistus, būtinai pasitarkite su vaistininku ar gydytoju ;)

pasidalinkite Jūsų naudojamais vaistais ir liaudies išminties receptais ;)

2 komentarai:

  1. Aš turbūt mažiausiai nusimanau apie vaistus, nes žinau tik kelis: Ibumetin (naudoju nuo galvos skausmo bei temperatūros, nes paracetamolis manęs neveikia), smecta, anglies tabletės ir jūros vanduo. Ir mano vienintelės apsaugos priemonės - nesiskiepinu (skiepai nuo gripo man išaukia gripą) ir esu per daug užsiėmus, kad turėčiau kada sirgti. Dabar reikia nusispjaut tris kartus per petį, o tai dar prisišnekėsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū už šaunų komentarą,man labai patiko ta vieta, kad NĖRA LAIKO SIRGTI - va čia tai žodžiai ;) jei dar taip ir visada pavyktų ;0 tikiuosi, Forelle Jums pavyks.

    AtsakytiPanaikinti