Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 20 d., pirmadienis

liežuvio salotos


na kol dar cukinijos nėra brangios ir dar galima rasti tų gražių mažučių tai skubu įkelti jau kažkur prižadėtą mišrainę su žalia cukinija ;) aišku reikės daug daugiau visko nei tik cukinijos :)

taigi reikėtų turėti :
cukiniją;
virtą liežuvį;
agurkus kelis;
gerą saują ridikėlių;
ir pievagrybių;

o tada jau viskas paprasta pjaustom viską stambokais griežinėliais, juostelėm ar dar kokiom įmantriom figūrom, mano pasiūlymas labai nesusmulkinti, nes mišrainė linkusi pavandeniuoti tad jei supjaustysim stambiau ji ilgiau bus šviežia ir skani ;) o kaip jau viską susmulkinom dedame druskos, pipirų ir majonezo apmaišyti ;)

paprasta pagaminti, spalvinga, skanu ir sotu.

liežuvių kilogramas kainuoja 10 lt. vienas liežuvis sveria apie 200gr vadinas kainuos apie 2lt.;
cukinija mačiau 3lt už kg. ta maža ir žavi tai vidutinė kainuotų apie 1lt. ;
ridikėliai, agurkai ir pievagrybiai šiuo metų laiku taip pat nėra brangūs išsiversim su 2-4 lt. taigi sumoje maždaug 7lt o mišrainikės tikrai didelis bliūdas gausis ;)

5 komentarai:

  1. Pievagrybiai žali ir cukinija žalia? vau, kaip idomiai...o tvao vyras valgi šią mišrainę?

    AtsakytiPanaikinti
  2. o smagu, kad mokotės :D verta ragauti tai ką valgo mano vyras :) šią mišrainę gaminu dėl jo-va taip va :D nes aš kaip jau ne kartą minėjau grybų nemėgstu ;) jis ją net į darbą pietums nešasi tik nemaišo majonezu, nes kaip sakiau ji greit vandeniuoja, bet jei stambiai pjaustyta ir apmaišoma tik prieš pat valgant labai super ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O liežuvį tai čia kiaulės ar karvės naudoji? Iš parduotuvės ar turgaus perki?

    AtsakytiPanaikinti
  4. aš naudoju kiaulienos perku turguje išverdu ir valgom, vieną su majonezu ir krienais salotose visaip, jis labai gerina kraują, tad kertam kuo daugiau tuo geriau :) bet manau ir jautienos kuo puikiausiai tiktų. man skaniau virtas, nes jis būna daug minkštesnis, verdant reikia kelis kart įpilti šalto vandens ;) kokius 4-5kart jei verdate ne greitpuodyje, užverda ir vis įpilt šiek tiek šalto po kiek laiko vėl taip greičiau išverda ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Supratau, ačiū. Eisiu liežuvio pirkti :)

    AtsakytiPanaikinti