Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 16 d., ketvirtadienis

ryžiai su baravykais...


mano darbingasis trečiadienis dar žadėjo risotto su baravykais, bet deja deja negaliu jo taip pavadinti, todėl sakau aiškiai ir populiariai ryžiai su miško grybais :) mano vyro komentaras buvo toks - skanu, bet labai jau keista, kad su ryžiais , o ne su bulvėmis pateikti grybai :) man tai didžiulis įvertinimas, kad skanu;) taigi skubu dalinti ir su jumis tuo ne įprastu valgiu :)

reikės:
stiklinės ryžių;
svogūno;
saujelės grybų;
fermentinio sūrio apie 60-80g.;
stiklinė, tokia kaip ryžių, balto vyno;
žalumynų - nerealiai tinka čiobrelis ir petražolės;
druska;
pipiriukai;
grietinės;

smulkinam ir kepinam svogūną;
tada beriame ryžius ir užpilame stikline, kuria atmatavome ryžius vyno;
kaip vynas susigeria pilame grybu sultinio dar tris stiklines tokias kuriomis matavome ryžius ;) ir uždengę laukiame apie 20 min kol ryžiai išvirs, jei mėgstate kietesnius tiesiog ragaujate ir anksčiau užbaigiate procesą ;) padruskinam, papipirinam;
grybai: nuvalyti ; išvirti; pakepinti ant sviesto; žodžiu paruošti vartoti;
kaip ryžiai išvirę sudedame grybus, jie perkaista ir sudedame tarkuotą sūrį, pamaišome ir pabaigai kas visai nebūdinga risotto dedame didelį šaukštą grietinės, va tai padarė skonį tikrai nerealų :) todėl nedrįstu sakyti risotto, bet tai lietuviškam skoniyi pritaikytas skanėstas kurį įvertino mano vyras ;) vadinasi tikrai verta dėmesio :)
su meile nuo mūsų :)

kainuos tai ne taip ir pigiai jei viską reikės pirkti :(
grybų litras(baravykų) 12 lt;
ryžiai manau apie 1,5lt;
sūris, kokia prabanga jis dabar dvelkia... aš perku guoda arba šėta arba rusišką tai kainuotų apie 1,5lt;
vyno stiklinę turbūt suniausiai įkainoti :D jei pirksim lietuvišką ir spirituotą bus ypač pigu, bet jei kokį mandresnį... tai kainuos daugiau tad manau maistui reikia žiūrinėti akcijų ir pirkti pigiai ;)kad stiklinė kainuotų iki vieno lito :D
na o grietinės šaukšto jei ir neturėsite išsiversite be jos, o jos tikrai nereikia specialiai pirkt:)
taigi patiekaliukas gausis apie 15-20 lt jei reiks pirkti grybus, bet jei jų rasite miške, turėsite vyno ir ryžių, tai patiekaliuką pagaminsite praktiškai už dyką :)

skanaukite , ragaukite ir nepagailėkite grietinės JI šį patiekaląpadarė neparastu ir tuo pat metu labai lietuvišku :)

linkėjimai miškui ir Jūsų virtuvei ;) (aš grybų vis dar nevalgau, bet kotų su ryžiais paragavau :D)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą