Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugsėjo 14 d., antradienis

blynai blynai blynai


jau senokai draugė pasiūlė receptėlį, bet vis tai to tai ano neturėdavau ir niekaip nepavykdavo pagaminti šių blynelių :) o jie tikrai verti buvo tiek laukti :) nors moliūgėlių savaitė baigėsi, bet šis receptas tikrai vertas dėmesio taigi dalinuosi :)


reikės turėti visko tikrai nemažai šį kart :)

cukinijos (priklauso kiek blynų noresite iškepti );
varškės;
kiaušinio;
kelių šaukštų miltų;
rūkytos lašišos gabalėlio.

cukiniją sutarkuojame per burokinę tarką dedame varškę, miltus, įmušam kiaušinį, sudedame smulkintos lašišos gabaliukus ir viską gerai išmaišome. Su druska nepersistenkite nes jos turi žuvis, bet šiek tiek pipiriukų nepakenks. taigi ir viskas mišinį dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių.


draugė nesenai paklausė kiek kainuotų vienas patiekalas ir pamaniau, kad gal ir kitiems iškyla toks jausmas, kad aš gaminu brangius ir prabangius patiekalus taigi nutariau pamėginti nors daug maž suskaičiuoti kiek kainuotų patiekalas. Tik bėda yra tokia, kad aš produktus dažniausiai perku turguje, o apie kainas parduotuvėje sunkiai orientuojuos... tad ką daryti su šiuo skirtumu dar nesugalvojau :) gal mėginsiu apskaičiuoti kainą ir ten ir ten tada tikriausiai susimastysite kur dingsta pinigai :D
tai stengiuosi pradėti :) cukinija turguje kainuoja apie 1,5lt ir jos visos čia nesunaudosime;) varškės pokelis apie 2lt, vieną kiaušinį tikrai rasime šaldytuve jei ne teks pirkti 10vienetų, kurie kainuos 3,2-4 lt taigi vienas kainuotų apie 35ct. nu miltų tikrai rasit nes 2-3 šaukštai skaičiuojant iš 2kg beveik nieko nekainuos :))) taigi brangiausiai gaunasi lašiša, kuri kainuoja labai jau įvairiai, bet aš tokiem atvejam perku parduotuvėje esantį pokiuką kuris kainuoja apie 3lt. ir vadinasi lašišos gabaliukai salotoms. Taigi sumoje turime apie 7 lt. o blynų 2-3 porcijas priklauso nuo valgytojų :)
labai jau čia išsiplėčiau apie tuos pinigėlius :) reikės sugalvoti kaip čia trumpai i informatyviai parašyti :)

2 komentarai:

  1. labai gerai cia sugalvojai su tuo kainos paskaičiavimu, brangioji :)

    Sekmes toliau ir skaniu eksperimentų;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū už palaikymą, vadinas idėja palaikoma, yra dėl ko pasistengti ;)

    AtsakytiPanaikinti