Iš rankdarbių skrynios

2010 m. spalio 1 d., penktadienis

obuolių pyragėlis


tiesą sakant net pati nepatikėjau paragavus, kad toks skanus gavosi :D žiūrinėjau "virtuvės paslaptys" Nr. 5 ir ten toks pyragas obuolių su baltymais nu galvoju reikia išmėginti, gal patiks visiems ir turėsiu dar vieną pyragėlį obuolinį savo kepamuose ;) nu ir žinokit tikrai nenusivyliau gavosi labai skanus ir atrodo jis man net gražiau nei žurnale, nes ten tie baltymai kažkodėl liko balti, o pas mane parudavo :)

na ką ilgai nedaugžodžiauju gal kas susigundysite kepti savaitgalį pyragėlį ir išmėginti šį receptuką :)
tešlai:
200g. miltų;
75g riešutų (aš turėjau migdolų tai juos ir panaudojau, recepte graikiniai);
100 g. sviesto;
šaukštas cukraus;
vienas kiaušinis

įdarui:
4 vidutiniai obuoliai;
2šaukštai cukraus;
2šaukštai krakmolo;
vandens;

viršūnė :) 3 kiaušinio baltymai ir 180 g. cukraus.

pradedame nuo riešutų smulkinimo ar sumečiau į kombainą ir sumaliau tada sumaišiau su miltais įdėjau sviestą, cukrų sutryniau tarp pirštų įmušiau kiaušinį ir išminkius į šaldytuvą geram pusvalandžiui arba bent jau tol kol paruošime visą kitą :)

išėmę tešlą išklojame kepimo formos dugną, subadome šakute ir kepame 200laipsnių orkaitėje 10-15 min.

taigi įdarui nulupame obuolius ir supjaustome skiltelėmis dedame į puodą arba tiesiog į keptuvę, kurioje ištirpiname šiek tiek sviesto, kaip obuoliai jau ima bliukšti įpilame ištirpintą vandenyje cukrų ir krakmolą ir supilame ant obuolių, kaitiname kol ims tirštėti. šią masę dedame ant apkepto pagrindo.

na ir pabaigai išplakame kiaušinių baltymus su cukrumi iki standumo, kuo ilgiau plaksite tuo masė bus labiau tystanti ant pyragiuko :) jei mėgstate minkštą baltymų masę ilgai neplakite, man patinka ta tokia tystanti tai plakiau kol jau buvo tokia blizganti ir standi :) tada masę uždedame ant obuolių ir išlyginame jei turite konditerinį šaukštą galite pasireikšti meniniame puošime ;) na ką ir paskutinis akcentas vėl kišame atgal į orkaitę dar 10-15min. 200 laipsnių karščio.

man labai patiko tas momentas, kad visą laiką vyko veiksmas ir nereikėjo ilgai laukti ir stebėti kas gausis kol indus išploviau jau reikėjo traukt pyragiuką lauk ;) kaip sakant neturėjo kada kas nepavykti :DDD aš nesu labai gera pyragų kepėja bet šitas pavyko ir yra tikrai skanus ;)

kaina: kiaušiniai dabar maximoj su akcija ;) tai tik 3lt už dešimt o prireiks 4 :)
sviestas ir apie 2lt. tas kepiniams jis labai tinka ir nėra brangus, obuolių manau dabar visi turit iš kur gauti tai dar lieka miltai ir cukrus su riešutais, pastarieji nėra būtini, bet jei turite tikrai nepamaišys ;) vadinas ta kainytė tikrai nėra labai jau didelė ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą