Iš rankdarbių skrynios

2010 m. spalio 22 d., penktadienis

perlinių kruopų salotos


vyras pareina namo pietauti, tai norisi kažkuo palepinti, kad nereiktų sumuštinių nuolat valgyti :) tai vat šiandien pasilepinau pati, nes iš vakaro užpiltos kruopos kažkodėl nepabrinko kaip reikiant ir nespėjo išvirti kol jis parėjo pietų :D tai mes su mažuoju pakirtom iš peties :) nes didieji vyrai jau darbuojas...

kaip Jūs verdat perlines kruopas? gal turit kokį metodą greito virimo? aš turiu kelis: vienas, kad užpilu verdančiu vandeniu į termosą ir palaikau kelias valandas, termose kruopos pakankamai greit pabinksta ir greit išverda;
kitas ir neprastas būdas: užpilti verdančiu vandeniu kelis kartus kruopas, pravėsta vanduo nupilu ir vėl verdančiu užpilu ir pakanka kokių 3-4 kartų.
bet ir tuo ir tuo atveju tai užtrunka...

na o dabar jau apie salotas :)
taigi reikia virtų perlinių kruopų;
pomidoro vieno ar kelių, priklauso nuo to kiek darysite ;)
alyvuogių, juodųjų be kauliukų, kad lengviau pasmulkinti būtų;
petražolių, kol dar yra šviežių (labai jos čia tinka);
svogūno;
kumpio
virto arba rūkyto;
aliejaus, citrinos sulčių;
druskos ir pipirų pagal skonį.

taigi kruopos virtos ir atvėsintos, tada smulkiname pomidorus, alyvuoges ir petražoles, kumpį raikome juostelėmis, svogūną pusžiedžiais, jei mėgstate jei nelabai tuomet smulkiai ;) padažiukui sumaišome aliejų citrinos sultis beriame šiek tiek druskos ir pipirų apmaišome ir skanaujame ;)

receptas iš "virtuvė nuo... iki... Nr.11"
šiek tiek apie kainą :) jei naudojate alyvuoges ir perlines kruopas tai turėsite jų ;) tereikės nusipirkti tik pomidorų ir kumpio ;) jei turite kokį stumdomą gabalėlį (dešros, kumpio) tai tikrai galite čia panaudoti ir suskanauti ;) taigi reziumuojant manau, kad už kokius 4-6lt paruošite didelį bliūdą salotų, kurios kuo puikiausiai tiks kaip vakarienė ir dar liks pietum į darbą ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą