2010 m. spalio 2 d., šeštadienis
vištienos sparneliai medaus ir sojos padaže
manau vištieną ir jos dalis kepame visi ir įvairiai. aš dažnai su sparneliais kepu kugelį, bet šįkart nutariau juos iškepti atskirai šalia kugelio :) man labai patinka kugelis su cukinija, su niekuo kitu jis neišeina toks purus ir minkštas :) bet apie tai aš jau kalbėjau tad šįkart apie tuos šalia keptus vištienos sparnelius, juos pamarinuojame geriausiai iš vakaro ar bent jau kelias val prieš kepant, taigi marinatui reikės:
šaukšto medaus;
3-4 šaukštus sojų padažo;
po šaukštelį malto kumino ir paprikų (aš dėjau rūkytą papriką ir juoduosius pipirus);
4-5 skilteles česnako;
vienos citrinos sulčių;
vieną čili pipiriuką( jei norisi aštriau) arba šaukštelį paprikų pastos;
apie kilogramą vištienos sparnelių;
viską gerai išmaišome ir šiuo padažu-marinatu užpilame visštienos sparnelius, gerai juos apvoliojame, kad papultų į visas raukšleles :)
niu ir tada kaip jau nutariame, kad reikia imti ir kepti kišam į rankovę kepimo su visu padažiuku ir į vidutinio karštumo orkaitę maždaug valandai, reikėtų karščio nepadauginti, nes gali apdegti, bet net jei taip nutiko, nesibaiminkit nes nulupus skurytę (nu ta kur visas cholesterolis:D ) bus vis tiek skani mėsyte ;)
kepiau kugelį šalia nes maniau vaikai nevalgys, nes bus per aštru, tačiau mano vaikinas sakė negailėk mama tos mėsytės, keičiu kugelį į mėsą :DDD
sparniukai toks rankomis valgomas skanėstas prie kurio labai sunku pasiūlyti kokį tai garnyrą, tad jei dar turite citrinos ir alaus turėsite superinį sotų užkandį ir sau ir svečiui ;)
kilogramas vištienos sparnelių turguje atsieis apie 5,7-5,9lt, tuo tarpu parduotuvėje apie 9lt.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Sita reikala reik butinai isbandyti! ;)
AtsakytiPanaikintidžiaugiuosi, kad pavyko sužadinti norą išmėginti ;)
AtsakytiPanaikintiLabai puikiai pavyko. Ačiū Jums už pateiktą receptą :)
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi, kad patiko ir pavyko
Panaikinti😊