Iš rankdarbių skrynios

2010 m. spalio 19 d., antradienis

apie grybus ir liežuvį

radau labai faina mišrainę su liežuviu, ten viskas marinuota, o jei skaitinėjote mano liežuvio salotas, jos su žaliomis daržovėmis, ir galvoju nu išmėginsiu ir šias, agurkų marinuotų turiu, bet va grybų ne, nuperku kol liežuviai išverda mano grybai sudoroti... taip ir nepasiekę salotų bliūdo, na ką laukiu sekančio liežuvių vyrimo ir vėl perku grybus ir vėl situacija ta pati kaip ant "rypyto" :)
mišrainė labai paprasta,virtas liežuvis, marinuoti agurkai ir pievagrybiai, svogūniukas ir apmaišyta su majonezu :) paprasta,skanu, greita.



nuėjus į turgelį užmačiau labai fainų mažučiukų pievagrybių, paimiau kilogramą, grįžusi, užmarinavau, gavosi du puslitriai ir dar stiklinaitė, paragavimui, taigi vyrai išragavo greit ir nutarė, kad lygiai tokie kaip iš parduotuvės, bet kadangi stiklainėliai du tai vienas ir į mišrainę pateko :)

taigi mano marinuoti grybukai:
reikės:
kg. pievagrybių;
kelių lauro lapų;
kelių pipiro žirnelių;
litrui vandens, šaukštas druskos ir du šaukštai cukraus
grybukus švariai nuplauti ir pavirti kelias minutes, nuo užvirimo 3-4min., išvirti marinatą: litrui vandens, šaukštas druskos ir du šaukštai cukraus įdėti lauro lapus, bei pipirus. marinatu užpilti grybukus, kurie apvirti jau laukia stiklainiuose, ant puslitrio pyliau desertinį šaukštą acto esencijos ir užsukau per nakt po kaldra, jei išlauks ryto bus labai skanūs :)



taigi grybuku daugiau nei litras už 5lt ;)

2 komentarai:

  1. gėda prisipažinti, bet nesu nei pirkus, o tuo labiau ir virus liežuvio... nors labai mėgstu... o grybukai kokie puikus :). vienu prisėdimu visą slovykiuką sukirsčiau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. viskas su tais liežuviais paprasta, tereikia nusipirkti ;) pamarinuoti, jei verdat paprastam puode reiktu bent kelias dienas pamarinuot, o tada verdant kelis kart įpilti šalto vandens, užverda įpili puse stiklinaitės, vėl užverda vėl įpili taip liežuviai greičiau išverda ;)
    o jei turite greitpuodį tai viskas dar paprasčiau,dedu daugiau prieskonių, jei nemarinuoti, kaip greitpuody užvirė 20min ir viskas :) mano šeimyna labai mėgsta ir į salotas ir vieną ar ant sumuštinio.
    nors vyras sakė, kad jam skaniau su žaliomis daržovėmis liežuvis taip daugiau mėsos skonio :)
    o grybukai ir labai paprastai pasigamina o ir daug pigiau gaunasi nei parduotuvėje :)

    AtsakytiPanaikinti