Iš rankdarbių skrynios

2010 m. spalio 7 d., ketvirtadienis

šildanti pomidorinė


šalta...žvarbūs rytai...ir vėsūs namai verčia šildytis...
kol dar ruduo ir šiltnamiuose yra užsilikusių pomidorų, ar pirkti, iš turgaus bobutės, nėra labai brangu, pats metas virti pomidorų sriubą...
kodėl ji šildo, ogi todėl, kad yra aštri ;)




reikės:
morkos,
svogūno;
kelių skiltelių česnako;
gero puskilio pomidorų;
paprikos (jei mėgstate švelnesnį skonį) arba
čili pipiriuko, idealu jei jis šviežias ir auga ant palangės, na jei tokio nėra tiks ir pirktinis, o jei ir tokio neturite tada reikėtų paprikų pastos ar tiesiog džiovinto čilio ;)

taigi procesas labai greitas ir paprastas - smulkiai susipjaustom svogūną ir kepinam tiesiog iš karto puode, kur pilam šaukštą aliejaus, tada sudedam česnakus,čili, tarkuotą morką pakepinam viską kol suminkštės ir į tą laiką blanširuojam (nulupam) pomidorus. kaip morkytės su svogūnais suminkštėjo, užpilam dviem stiklinėm sultinio (tiks ir iš kubelio) kaip užverda sudedam smulkintus pomidorus, kaip užverda paverdam maždaug 7 min. jei esate tirštsriubių mėgėjai reikėtų dabar sutrinti sriubytę, bet kaip sako mano vyrai jie jau kūdikių maisto nebevalgo, tad mes sriubų netriname :D
kaip jau sriubytė pasiekė lėkštes reikėtų įsidėti šaukštą grietinės, ji tiesiog būtina :)
paprasta, skaniai šildanti ir greita :)

o lėkštė sriubos kainuos tik litą :) nes už keturis turėjom tiek ir lėkščių sriubos ;)

2 komentarai:

  1. Dievinu pomidorines, nors iš vaikystės prisiminimai apie pomidorų ir agurkų sriubas darželyje buvo nekokie :)) Šita taipogi skani, ideali rudeniškam vakarui :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. džiugu, kad patiko, o aš iš darželio tokių sriubų nepamenu, matyt ne tie laikai buvo :DDDD

    AtsakytiPanaikinti