Iš rankdarbių skrynios

2010 m. spalio 13 d., trečiadienis

"laužo" bulvės buto sąlygomis

visai nesenai prieš kelias dienas atradau Ilonos blog'a, nu visiem patariu ten paieškoti idėjų kaip reikės kažko paprasto, bet neprasto, nu tikrai idėjų ras kiekvienas užklydęs visiem skoniam i gyvenimo atvejam :) aš jau susidariau sąrašą ką reikės išmėginti :) nu lyg ir ne reklamos agentūra čia, bet negaliu nepagirti ;)

tai va ir aš atradau pas ją tokias labai įdomiai keptas bulves
nu ir ką Jūs manot išmėginau ir visa šeimyna likome labai patenkinti, o aš ypatingai, nes labai greitai ir paprastai pagaminama, o skonis toks kaip ką tik iš laužo ištrauktų bulvių, tik ten dar suodžių yra, o čia švaru kaip vaistinėje baltos bulvytės gaunas :)



viskas nerealiai paprasta:
švariai nuplaunam bulves su lupenom ir sumaišome pora šaukštų miltų ir šaukštą druskos ir tuose miltuose apvoliojame bulves, dedame į skardą ir į orkaitę ir ten jas pamirštam kokiom 45-60 min priklausomai nuo bulvių dydžio aš tiesiog smeigiau peiliu ir patikrinau kaip virdama bulves.
o šalia ten mūsų šeimos numilėtinis virtas liežuvis :) skanu ir šaltas ir šiltas ;) nuperku kelias dienas pamarinuoju išverdu ir kertam, labai stiprina kraują :) nu šiandien vien reklama atleiskit :DDD



dar prie tų pačių bulvių tuose pačiuose miltuose apvoliojau moliūgo gabalėlius nu ir gavosi kaip čipsai, bet skanūs tik kol šilti, ir geriausiai iškepė tie kurie buvo "stati" ant savo odelės, nes tie keli kur nuvirto šiek tiek paskrebo per daug ;)

3 komentarai:

  1. Egliuk kaip faina!!! bet jau tas moliugassss fotke kaip is brangiausio restorano meniu,super!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū Ilona, tikrai skanu gavosi vaikai vis ėmė ir sakė "čipsai" dar druskytės taip nemažai, gal jei vien moliūgą kept tai dėt reiktų mažiau, bulvėm labai gerai, o moliūgas kaip be luobelės tai gaunasi toks sūrstelėjęs, bet jei atitinkamą gėrimą ragaujant tai liuks :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Geras!!! Kokia sauni ideja ir labai labai skaniai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti