Iš rankdarbių skrynios

2010 m. spalio 3 d., sekmadienis

turkiška atidaryta mante


nu kaip kažkada senai žadėjau šiek tiek turkijos į musų lietuviškas virtuves priviliosiu ;) taigi tęsiu pažadą ir rašau apie labai gražų patiekaliuką ;) aišku ir skanų kas be ko :)

reikės ne taip ir daug:
125 g, sviesto;
250 g, miltų;
šaukštas šalto vandens;
žiupsnelis druskos;
faršo rekomenduojama aviena, bet tinka ir mūsų skrandžiam pritaikytas ;)

pasidarom tešlą dedam sviestą, pilam vandens ir įdėję miltų išminkome. Leidžiame pailsėti šaldytuve kol pasidarysime faršą. tada iškočiojame lakštą



jš pjaustome juostelėmis į vidų dedame faršo ir užspaudžiame kraštus, bet faršą paliekame matomą.



tada dėliojame gražią gėlę ;) dedame į riebalais pateptą skardelę,



kaip jau "gėlė" paruošta kišame į orkaitę ir kepame kol gražiai apskrus tai užtruks apie pusvalandį. ir turime paruoštą gražiai atrodantį ir skanų turkišką patiekaliuką.

Prie šio patiekaliuko reikėtų turėti turkiško jogurto (galima rasti "maximoj" ar "rimi" jei neklystu kainuoja jis apie 10lt litrinis kibiriukas) arba tinka daržovių padažas.

kainą sudaro Jūsų pasirinktas faršas jei dėsime avieną atsieis nepigiai aišku dar jei pavyks iš vis jos rasti nusipirkti(apie 25-35lt už kg), bet jei keisime vištiena (8lt.) ar kalakutiena (12lt.) bus ne taip jau ir brangu ;)

16 komentarų:

  1. Gaila, kad nėra jau iškepto patiekalo nuotraukos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū Erika už pastabą, dabar galiu tik įdėti nuotrauką iš knygos, bet tikiuosi nors šiek tiek kompensuosiu trūkumą :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O-o-o! Ačiū už pastangas. Tai tikrai nebuvo pastaba, tiesiog smalsumas. Viskas skamba ir atrodo nepaprastai viliojančiai. Kad jau užkibau už recepto, dar pasitikslinsiu, ar nereikia jokio kiaušinio į tešlą?

    AtsakytiPanaikinti
  4. ne kiaušinio tikrai nereikia tai elementari sviestinė (trapi ) tešla. Erika, jei darysite prašau parašyti atsiliepimą, gal foto, kaip Jums pavyko ir ar patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. v-a-j-e-z-a-u ......daugiau neturiu ka bepridurt:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Rasyt, tikiuosi čia gerąja prasme :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nu kokia dar kitokia, aisku, kad geraja:).Mars i SM i receptus su nuotraukom,ten visos kulinares is klumpiu isvirs toki grozi pamaciusios:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Daryčiau, yra vienas "bet": neturiu orkaitės. Tačiau tai pataisoma, draugų ar giminių su orkaitėm, kurie norėtų tokio skanėsto, o dar kai kas nors ateina ir pagamina - marios. Būtinai parašysiu, kai pagaminsiu. Turėjau daugiau klausimų, bet jau pagooglinau...

    AtsakytiPanaikinti
  9. aš kviečiu draugę, kuri yra "profė" turkiško maisto gamyboje, čia užsukti ir pasiūlyti mums kokį patiekalą, bet ji turi bėdų su ryšiu tai aš persakau Jums jos rekomenduotus receptus, aišku prieš tai išbandžiusi, o dėl nuotraukų tai jei būtent apie šias tai darytos jos ;) ji turi daugiau ryšio su fotoaparatu, nei aš ir pafotografuoja ir procesą ;) taigi ačiū už liaupses, bet turiu jas dalintis ;)

    Erika Jūsų draugai tikrai bus patenkinti šiuo skanėstu :) o mes lauksime skanių komentarų :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. nu cia pavarei :DD tikrai idomu ir atrodo ne super sunku gal tik kol islansktysiu tuos kaspine;ius uztruks bet turbut tikrai verta to laiko sitas skanumynas :D

    AtsakytiPanaikinti
  11. tikrai labai skanu ir paprasta ;)ir tie kaspinėliai greit ganėtinai gaunas, man nuobodžiausia tai tešlą kočiot, o po to jau smagu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. uojej kokia kruopstuole!! super! 10 balu :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. o tai kai padarai ir sudedi i forma, tai kepant deti nereikia ipilti kazkokio padazo, riebalo, vandens? taip sausus ir kepti?

    AtsakytiPanaikinti
  14. tešla yra sviestinė tai pakankamai iš savęs riebi galit nebent miltais pabarstyti, šiaip tikrai netraukia jei gera skarda, nu taip kaip sausainius kokius kepant aš tai nebent miltų užberiu, galima ir kepimo popierių tiesti, bet tikrai nėra būtina :) skanių kepinių

    AtsakytiPanaikinti
  15. Atrodo tikrai labai gardžiai, bet va klausimas - o kokio karštumo tas "apie pusvalanduką" kepa? :)

    AtsakytiPanaikinti
  16. matot mano orkaitė dujinė ir nereguliuojama tai tiesiog žiūriu galvą prikišus kada gražiai paruduoja :) tai tie visi apie iš to ir atsiranda, bet manau būtų ideali 175laipsnių temperatūra ;)

    AtsakytiPanaikinti