Iš rankdarbių skrynios

2010 m. spalio 22 d., penktadienis

penktadienio gėrimai ir dovanos ;)


vis neprisiruošiu parašyti apie dovanų gautas lietuviškas kavas :) aš turiu pasakyti nesu kavos gurmanė gerai išmananti kavų rūšis ir skonius, todėl jei būčiau kažkur paragavusi "sveikuolių" ar "miežinės" kavos turbūt net nebūčiau paklaususi kas tai per kava :) man ji primena jacobs kavą, todėl kad yra kiek rūgštoko skonio..

bet va kas dėl giros tai ši tikrai labai skani, galima daryti tiesiog vieną ar paskaninimui įpilti kmynų ar razinų, nu tikrai iš mano ragautų girų ši tikrai paliko gerą įspūdį :)

buvau žadėjusi gaminti naminę girą ir būtinai tai padarysiu ir pasidalinsiu su jumis, bet reikia sugebėti gauti duonos, kuri pirmiau sudžiūsta nei supelija :(

taiva dovanas gauti visada smagu, o kaip jos skanios tai dar smagiau :) nežinau ar pirkčiau tokią kavą parduotuvėje, bet šios giros gerbėja tikrai būsiu ;)

gero penktadienio ir savaitgalio...

labai laukiu Jūsų pasakojimų apie prijuostes :) net jei neturite savo tinklaraščio pasidalinkite nuomonėmis ir įspūdžiais :) laukiu laiškiukų adresu egliukasm@yahoo.com

8 komentarai:

  1. Mano Mama visada labai skania gira verda/gamina. Juoda duona tik suraiko (nereikia sviezios), padziovina diena ar kelias val ant skardos ir paskui ant mazos silumos orkaitej pabaigia dziovinti. Na o tada jau visa kita kas ten pridera, cukrus, mieles, razinos....niam, niam...

    AtsakytiPanaikinti
  2. oj ačiū labai už pakištą mintį :) kažkaip vasarą jokių bėdų nekilo, o dabar jau kelis syk turėjau išmest , nes vis tiek supelija :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dariau ir as pernai Velykom namines giros, nes tetis buvo gaves "pakisiuka" keleta namines duonos kepalu :) Gaila buvo, kad sudzius ar supelis, tad sugalvojau padaryti giros :) Nu ir labai skani gavosi, visi gyre :))) Isduosiu paslapti, as duonos beveik nedziovinau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aš kažkaip nuo seno žinau, kad bočius džiovintą deda,bet kad ta mūsų duona dabar labai jau nevykus... Vilija, o tu naudojai visai nedžiovintą? ar truputį padžiuvusią? nagi atvirauk toliau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Visiskai nedziovinta ;) uzpyliau verdanciu vandeniu,o tada jau dariau kaip iprastai... Dejau mieliu rugimo procesui ir laikiau siltai, o nukosus gerem po paros. Tikslaus recepto dabar nepamenu, namie kazkur turiu ;)bet tikrai skonis nenukentejo nuo to, kad duona buvo nedziovinta. Gal tiesiog man pasiseke su duona...

    AtsakytiPanaikinti
  6. nu matai reiks ismeginti ir man su nedziovinta :) gal skonis bus tas pats o kiek atsimes proceso juodo :) aciu Vilyt uz patarimus :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. o man kazkaip kilo tokia mintis,kad ta duona dziovinama visai ne del kokio tais "skonio" o tiesiog del to, kad ji labai "nepasileistu" .O vat su skrudinimu kitaip, jei duona paskrudinama labiau,kai kas labai ja paskrudina,atsiranda toks lengvas karameles "prieskonis".Tai vat tokia ir isvada,jei norim paprastai,tai duonos nebutina dziovint, jei norisi biski mandriau,tai duona reiktu ne tai kad dziovint o gerokai paskrudint:)

    AtsakytiPanaikinti
  8. ačiū merginos būtinai išbandysiu visus variantus, aš senoviškai džiovindavau :) bet dabar va dovanu sulaukiau tai nebėr poreikio pačiai gamint tik įdėjai kelis šaukštus ir gira paruošta ;) aptingau žodžiu...

    AtsakytiPanaikinti