Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugpjūčio 24 d., antradienis

troškintos paprikos :)


čia dar vienas puikus patiekalas išmoktas iš mano mamos, suku ratą apie puodą kol baigiasi jame esantis turinys :) o viskas yra labai paprasta, kaip su balandėliais tik kopūstą keičiame paprika.

taigi reikia:
paprikų (paskaičiuojam kiek suvalgom arba kiek gražiai susistato į puodą)
faršo;
šiek tiek ryžių;
ir prieskonių faršui paruošt;
kečupo;
grietinės;
lauro lapo, keliu pipirų žirnelių.

o tada paruošiam faršą kaip balandėliams ir prikemšam išvalytas paprikas, tada statome į puodą ir užpilame vandenuku, kuriame išmaišėme kelis šaukštus grietinės ir kečupo, įmetam lauro lapą, pipiro žirnelius ir užkaičiame verdame - troškiname taip kaip balandėlius.
Nu man labai skanu ir daug skaniau nei troškinta orkaitėje, nors dabar labai populiaru tapo kepti juos ten :) Principas lygiai toks pats tik verdam ne ant dujinės, o kepame orkaitėje. Išmėginkite ir pasidalinkite kaip Jums skaniau :)

4 komentarai:

  1. As irgi visada taip darau paprikas - laaabai skanu! Man gal net skaniau nei balandeliai :) o va orkaitej dar niekad nebandziau... tik turiu klausima - ar tau neprarugsta visas patieklas greiciau nuo to, kad i padaza idedi grietines ir kecupo? Kai dariau tinginiu balandelius, tai kita diena jau uzburbuliavo viskas, nesupratau bajerio... :/

    AtsakytiPanaikinti
  2. nu žinok niekad taip nebuvo, aš kaip tik atvėsta įkišu į šaldytuva kita diena, jei lieka, baigiam ir tame skystyje dar sriubytę išverdu ir ją sėkmingai laikau šaldytuve ir nieks neburbuliuoja.. tai net nežinau ką ir pasakyti..

    AtsakytiPanaikinti
  3. sita reikala reik butinai isbandyti, nes laaaaabai man skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. tikrai labai skanu :) o dabar ir pats metas, nes paprikų jau pigesnių nelabai ir bebus, po to vėl ims brangti ;)

    AtsakytiPanaikinti