Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

pomidorų padažas su cukinija ir čili pipiru


atvykusi į savo mylimą kaimuką net už galvos susiėmiau ką reiks daryti su visais moliūgais, kuriu nė atkelt nuo žemės nesugebu nei su cukinijom, kurios iš vienos kekes po 6-8 auga :) tai kur tu matęs, o užsodinau lyg ir ne tiek daug :D bet moliūgas pasiglemžė visą daržą, leisdamas savo ilgus ūsus... tai kaip supratot turiu dabar bėdą bėdelią ne menką :) viską sudoroti ir paruošti vartojimui... iš to kaip ir išplaukia, kad jus džiuginsiu arba liūdinsiu šiom žaviom daržovėm ir jų variacijom :)

taigi padažiukas:) jau vos ne pamiršau apie ką aš čia :D
reikės:
didelės cukinijos;
4-5 morkų;
2 svogūnų;
ir apie gerą kilogramą nublanširuotų pomidorų (mano buvo labai jau sultingi ir gerai prinokę tai gavosi toks kaip padažas iš kart )
na viską smulkiai sutarkavau ir į puodą užpyliau pusę stiklinės vandens, kad vos vos apsemtų, troškinam kol suminkštėja, druskos kokį šaukštą kitą pagal skonį. Kaip jau daržovės minkštos ir pavirtę į košę sudedam pomirorus susmulkintus ir visą tą žavų skystimėlį, patroškinam dar kelias minutes ir įdedam smulkiai supjaustyta čili pipiriuką ir šiek tiek imbiero šaknies arba miltelių nu ir dar šiek tiek patroškinam iki norimo tirštumo arba nupilam to ant virš susikaupusio skystimėlio (sultyčių). Tada į paruoštus stiklainius ir užsukam ir laikome, tikrai ne būtinai šaldytuve ar rūsyje(aš tokio net neturiu) galit įsivaizduoti kaip mano spintelės rudenį atrodo :D Kažkur paskaičiau, kad po lova laiko sakau gal reiks i man kokią skrynią gėrybių pakišt jei išalkai nereik niekur bruzdintis :D
nu tikrai skanu gavos :) aštroka, bet mum patinka aišku tą aštrumą galima pakoreguoti pagal savo gomurį :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą