Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugpjūčio 6 d., penktadienis

menkė su padažu

turiu pripažinti, kad mes žuvį valgome retai. Ir šią suvalgėme labai skaniai, tačiau vyras ėjo lašinių valgyt po šios vakarienės :)))

taigi nuėjusi į savo mylimą turgelį radau menkės file už labai patrauklią kainą :) nutariau, kad metas šeimą palepinti žuvimi ;)

reikės:
menkės file pirkau kiekvienam po gabalėlį (apie 800g);
šaukšto sviesto;
šaukšto miltų;
3 kiaušinių;

garnyras ir papuošimas tai jūsų išmonė ;) mes valgėme su virtomis bulvėmis ir agurkų salotomis.

taigi viskas vyksta ypač greitai. Žuvį dedame į puodą ir užpilame sultiniu, kad tik žuvytė būtų apsemta jai užvirus paverdame 5 min. Kitam inde ištirpiname sviestą ir įdedame miltus, tada supilame sultinį ir grietinėlę ir maišome kol padažiukas sutirštėja. Kiaušinius supjaustome ir dedame arba tiesiai į lėkštę arba krečiame į padažą. Dedame žuvį į lėkštę, pilame padažą ir dedame garnyrą.

tikrai skanu ;) tik vyrui nepakankamai sotu :))))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą