Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugpjūčio 18 d., trečiadienis

adžika


labai man patinka šis padažiukas, "paveldėjau" jį iš vieno senolio, gaminu kasmet ir labai jau greit jo nelieka :)

reikės:
7 kg. paprikos;
3 kg pomidorų;
6 galvų česnako;
čili pipirų pagal skonį aš tokiam kiekiui dedu apie 250-300g.
druskos irgi pagal skonį, aš ragauju kaip jau skanu tai ir užtenka (apie 2-3 valgomus šaukštus)

čia orginalus receptas, kadangi pas mus pomidorai pigesni ir daug lengviau užsiauginami tai mano adžikoje dažniausiai būna lygiom dalim pomidorų ir paprikos. pradedam nuo pomidorų blanširavimo, tuo metu išvalome paprikas ir susismulkinam kaip jau pomidorai ir paprikos paruošti juos smulkinam, malame per mėsmalę arba siunčiam į kombainą žodziu susmulkinam, čili pipirus taip pat tik jokiu būdu nepašaliname sėklyčių, kada masė paruošta pilame ją į puodą ir verdame, verdame verdame apie 2 val kantriesimes, o kas nekantrūs, tai nugriebiam paviršiuje susidariusias sultis, kol masė sutirštėja, pabaigoje sudedame trintus česnakus, dar šiek tiek paverdam, pamaišom ir išpilstom į stiklainius( aš juos išplaunu po karštu vandeniu, o dangtelius nuvalau su spiritu).
na va mano adžika paruošta žiemai, jei tik jos sulauks :)
o tas sultis kur nupylėm, galima tiesiog išgerti, pasilikti kokiam padažiukui ar troškinimui, panaudojimo platybės gal nemenkos :)

8 komentarai:

  1. šita adžika Eglės firminė ir labai skani! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū už gerą žodį ;) atidėjau ir tau jau ;) keisim į baziliko puokštę? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. patvirtinu!!!! pas mus neliko Egles adzikos per dvi dienas!! :))

    AtsakytiPanaikinti
  4. turbūt per mažą stiklainiuką būsiu idėjus :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,saldytuve reikia laikyt ar galima ir i rusy laikyt?

    AtsakytiPanaikinti
  6. laikyti galite tiesiog spintelėje (taip laikau, nes neturiu rūsio) kuo puikiausiai iki kito pavasario išsilaiko, aišku jei tik lieka nesuvalgytos :)

    AtsakytiPanaikinti