Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugpjūčio 18 d., trečiadienis

vyniotinis su liežuviu


naminis vyniotinis, skanu, pigu ir žinai kas viduje :)darau jų daug ir įvairių, bet šįkart apie labai paprastą vyniotinį su liežuviu ;)

reikės:
kiaulienos skūros;
maltos mėsos;
liežuvio;
prieskonių (druskos, pipirų nemaltų ir maltų, lauro lapo, čiobrelio, petražolių, žodžiu tokių kokius naudojate)

tada pirmiausia druska įtriname skūrą ir pamarinuojame liežuvį bei faršą, tada reikėtų atsipūsti ir pasimėgauti kava ar arbata :) kokį gerą pusvalandį. Na va tada jau galime imtis darbo imam skūrą ir dedame ant jos sluoksnį faršo, sluoksnis turėtų būti nestoras, nes dar dėsime į vidurį liežuvį ir gražiai paspaudžiant suvyniosime į ritinį. Dabar reikia sutvirtinti aš suku į marlę ir tada susuku siūlu, bet galima tiesiog susukti tvirtesniu siūlu. Na ir dedame į puodą virti į puodą įmetame pipirų žirnelių, lauro lapą,jei mėgstate rozmarino šakelę ar džiovintų lapukų ir paguldome vyniotinį ir verdame apie 1,5-2val.priklauso nuo storio koks susisuko. Jei turite greitpuodį veiksmas vyksta daug greičiau :) na ką kaip jau išvirė traukiame lauk ir gerai paslegiame aš dedu pjaustymo lentelę ir akmenį ant jos arba stiklainį su vandeniu ir palaikome per naktį ar per dieną priklauso nuo to kada išvirėt :)

6 komentarai:

  1. O iš kur gauti tiek skūros? Gal turguj Halės ar Kalvarijų būna?

    AtsakytiPanaikinti
  2. turguje tikrai būna ir dar esu mačiusi "Norfoje". Nesu tikra kur rasti Vilniuje (taip spėju pagal Kalvarijų turgų), bet jei tik yra išpjaustinėtojai tai tikrai bus ir skūrų, paprastai labai džiaugiasi, kad kas jų paprašo :))) kitas taip pat labai geras variantas pirkti karką, išimti kaulą ir ten viską sėkmingai sutalpinti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū. Puiki mintis daryti su karka - buvau visai pamiršus tokį variantą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. nėra už ką :) džiaugiuosi,kad galiu pasiūlyt tinkamą variantą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nesupratau o liežuvį netekia nulupti.?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Tai kaip paruošti tą liežuvį kurį dėsime į karką ?

    AtsakytiPanaikinti