Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugpjūčio 2 d., pirmadienis

šalta pomidorinė ( pagal ispanišką gaspacho)

Karštai vasaros dienai ir kaip į šaltibarščius žiūrėti jau nesinori, pasidarom šią aštroką, bet labai gardžią sriubytę, jos variantų ir variacijų yra labai daug ir visokių visokiausių dalinuosi savaja, jei rasite skanesnę būtinai pasidalinkit ;)

reikės;
2agurkų;
paprikos,
svogūno,
česnako skiltelės,
pomidoru sulčių ( sezono metu juos keisti pačiais pomidorais, butu gerai nublanširuotais t.y. be odelių)
siek tiek čili padažo, ar čili pipiriuko (jei mėgstate aštriau)
ir apie 0,5 l sultinio.
o darom taip, svogūną supjaustom ir nugesinam actu, česnaka sutrinam su druskyte, dedam ant svogūnų, tada pjaustom, papriką ir agurką, viska padruskinam, papipirinam ir į šaldytuvą, palaikom jei yra laiko, jei ne iš kart supilam buljoną, sultis, viska permaišom ir į šaldytuvą ar net kamera, kad gerai atvėstų, o tuo metu kaip vesta pasidarom bulkytę ;) imam sūrio (apie 100g) sutarkuojam į jį dedam žolelių (as naudoju žolelių mišinį salotoms, tinka jis visur ir į sriubą ir į salotas ir į varškę lb universalus) ir šaukstą sviesto tada viska gerai išmaišom ir tepam ant batono riekiu ir pašaunam į orkaitę kokiai 10 min.
skanaus!

6 komentarai:

  1. Man gaspacho niekad nepatiko, bet vis bandau pratintis ir pagal tavo receptą gaminau vakar. Nu skanu, dar tuo labiau, kad šiandien karšta, tai atgaivino :) Bet vis tiek ne mano skonis. Ale aš rankų nenuleisiu :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. :) džiaugiuos, kad patiko, bet neįtiko :) vadinas bus kažkokia improvizacija ir tikiuosi sulauksiu pasiūlymo ką ir kaip reikia patobulinti ;)

    o kas būtent nepatiko? mano vyrui tai nepatinka, kad aštri, dukterėčia labiau mėgsta trintą, tad kiekvieno skoniui reikia tik laiko ir praktikos :)
    sėkmės S nenuleisk rankų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. hmmm ... gaspacho .. :) atsimenu pirma karta paragavau Kotanyi (Austru prieskoniu kompanija) rengiamoje pamokeleje :) pradzioje astroka, bet is tiesu gaaardi sriubike .. :) super receptukas :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Egle, tavo daryta Gaspacio atrodo simta karta geriau, nei mano ragautos kavinese... vis noriu atrasti skania, bet dar niekur neteko atrasti tokios, kokia as ja pirma karta ragavau JAV :) O tavo atrodo labai panasi i ja, dar tik reiktu paragauti, kad isitikinciau :)))

    AtsakytiPanaikinti
  5. namine yra namine, o del degustacijos rekes pasitarti :)

    AtsakytiPanaikinti