Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugpjūčio 16 d., pirmadienis

kalafijorai tešloje

Laimėjau Santa Maria padažą "american BBQ sauce kentucky wiskey", koks fantastiškas skonis, tiesa tikėjausi, kad tai yra marinavimui skirtas padažas, bet pasirodo tai tiesiog padažas :)

taigi šiandien vyrui prie pietų naminio vyniotinio (apie jį šiek tiek vėliau) pakepiau kalafijorą tešloje.

reikės:
kalafijoro;
kiaušinio;
kelių šaukštų miltų;
šaukšto pieno;
šaukšto BBQ padažo;
aliejaus iškepti.

kalafijorą išskirstome žiedynais, jį blanširuojame ir kol vėsta pasidarome tešlą iš kiaušinio, miltų ir pieno bei BBQ padažiuko (jei jo nėra tiks ir kiti jūsų mėgstami prieskoniai) tada tešloje apvoliojame kalafijoro žiedynus ir metame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepame.

5 komentarai:

  1. labai skanu, bent jau mūsų šeimynai buvo, ta tešla tokia traški gaunas, tas BBQ priduoda toki salstelėjusį bet su dūmo prieskoniu skonį, o viduj tas kalafijoras toks ne skystas bet ir nežalias, nu net nemoku pasakyt kaip ten gaunas,matyt reikia išmėgint, bet skanu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. bandysime, paziurejus i nuotrauka seile tysta.... :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jau pradejau gailetis,kad toli nuo Kauno gyvenu

    AtsakytiPanaikinti