Iš rankdarbių skrynios

2010 m. rugpjūčio 25 d., trečiadienis

virtų bulvių cepelinai su voveraičių padažu




mano vyras labai mėgsta tuos valgyklinius cepelinus :) nors man skaniau iš žalių bulvių, bet su šiais viskas daug greičiau, net foto nespėjau padaryti kaip pranyko ne tik iš puodo, bet i išlėkščių :))

tai gi reikės: virtų bulvių;
kiaušinio;
krakmolo;
druskytės;

įdarui:
virtos mėsos;
svogūno;
prieskonių.

padažui:
voveraičių;
svogūno;
miltų šaukšto;
pieno stiklinės ir prieskonių.

virtas bulves sumalam išlyginame puodo dugne jas ir padaliname i keturias dalis, tada vieną dalį išimame ir į tą vietą pridedame krakmolo, beriame šiek tiek druskos, kiaušinį ir viską gerai išminkome. tada imamės įdaro: mėsytę sumalam, arba smulkiai supjaustome, įdedam susmulkintą svogūną, prieskonius įpilame kelis šaukštus vandens ir apmaišome. tada šlapinam rankas ir formuojame cepelinus,suformuotus apvoliojame krakmole jei paliksite stovėti ilgesniam laikui arba sugalvosite užšaldyti.
paruoštus cepelinus dedame į verdantį vandenį ir kaip iškyla dar paverdame 6-8 min.

padažui: nuplauname, išvalome ir išverdame pasūdytame vandenyje voveraites(nuo užvirimo apie 7min.), pakepiname svogūna, sudedame voveraites, pakepiname kartu apie į min. tada dedam šaukštą miltų išmaišom ir įpilam pieno stiklinę, maišome kol padažas sutirštėja iki norimos konsistencijos:)

na va ir viskas:) dedam cepeliną, užpilam padažiuku ir skanaujame :)šįkart darbo nemažai, o dingsta viskas labai jau greit :)

5 komentarai:

  1. o ta isimta bulviu dali sudedi atgal ar kaip? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. jo jo tas bulvikes niekur nepametam sudedam atgal tiesiog tai labai geras būdas pamatuoti kiek to krakmolo dėti nes tie keli šaukštai dažnai būna mistiški, o čia viskas labai aišku išėmei vieną ketvirtąją įkrėtei krakmolo plius atgal bulvikes įdedi ir tolaiu sau makaluoji ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. beje tokiu pat principu ir žemaitiški blynai darosi tik juos kepti, o ne virti reikia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. nėra už ką, džiaugiuosi jei skaniai gavosi ;)

    AtsakytiPanaikinti