Iš rankdarbių skrynios

2010 m. lapkričio 24 d., trečiadienis

silkė "uošvienės atradimas"

gal šiek tiek netikėtas, o gal labai netikėtas derinys silkė su kiviais, bet patikėkite manim skonis super :)


reikės:
silkės;
kivi vaisiaus;
svogūnas (geriau raudonas, bet tiks ir baltas)
viska susmulkinam, (aš svogūnus supjaustytus nugesinu su trupučiu acto tada jie nėra tokie aitrūs, bet jei dėsite raudonąjį svogūną tai jo nugesinti nereikia) ir užpilam šlakeliu aliejaus, nu nerealus skonis, o jei dar kivis toks kietokas tai superinis skonis gaunas, užtenka tos rūgštelės, svogūniukas savo duoda, na o silkė kaip silkė;) labai skanu išmeginkit! :) darbo nedaug, o rezultatas tikrai nustebins net išrankiausia skonio ekspertą (mano vyro tiesa nenustebino, nes jis alergiškas kiviams :D) bet kiek kas bandė ar ragavo pas mane visi liko patenkinti ;) tikiuosi patiks ir Jums ;)

14 komentarų:

  1. ohoho kaip netiketa :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. pamėginkit gal ir Jum patiks ;) tik rinkitės šiek tiek kietesnius kivius, kad rūgštelės turėtų ir nesuirtų maišant ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Idėja tikrai įdomi ir įtariu, kad puiki. Mane vienas armenas kiviais mokino mėsą marinuoti. Nuostabus dalykas, pusės kivio pakanka laabai dideliam mėsos kiekiui (marinavom mėsą krikštynų kepsniams) ir per ilgai laikyti nevalia (valandą, dvi, bet ne ilgiau), mat kiviuose esančios minkštinančios medžiagos turi ardantį poveikį. Per ilgai su kiviais pabuvus mėsa suyra ir ištyžta. Bet teisingai pamarinuota mėsytė gaunasi fantastiškai ir neįtikėtinai minkšta. :)
    Vis žadu įkelti receptą, gal prisiruošiu... :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mėgstu silkę su ananasais, tad kivis nešokiruoja, bet tavo patiekalas atrodo tikrai egzotiškai. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. ačiū Aušrra ir Vilma būtų tikrai labai įdomu išgirsti Jūsų patiekaliukus ;) beje Aušrra patiekalas iš armeno manau puikiai tiktų dabar sklandančiai "prijuostės" temai ;) gal tai bus paskatinimas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. jo, labai idomus receptukas, tik pavadinimas sakyciau labiau tinka tradicinei silkei su svoguniukais ir pomidoriukais, o ne tokiam egzotiskam patiekalui kaip silke su kiviais :))

    AtsakytiPanaikinti
  7. ačiū už pastabą, bet tą silkę pavadinčiau "mamos silke" :)) ji tokią daro tai man ji ir yra pati skaniausia, o šį receptuką pasakė anyta, taip turbūt lietuviškai reiktų sakyti, matyt ji ne tokia jau tradicinė :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  8. Egle, mano receptas (na visi jį žino ;)) - silkė, konservuoti ananasai, kukurūzai, poras ir majonezas.

    AtsakytiPanaikinti
  9. kaip smagu :) aciu, as cia vietoj silkes matau rukyta vistyte, bet kas pasakys, kad silke nedera :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Su višta irgi skanu. ;) Išbandyta.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Išbandžiau šiandien šį keistą derinuką. Super! :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. dziugu, kad patiko ;) daznai ja gaminu :)

    AtsakytiPanaikinti