Iš rankdarbių skrynios

2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

įdaryti pomidorai ir paprikos

ir kodėl tas ruduo toks dviprasmiškas...diena kaip šviečia saulė kelia džiugesį, bet vos tik ji pradingsta žiūrėk jau ir liūdesys aplanko...
vyras vis zyzia, kad perkrautas kompas ir reikia daryti tvarką sumano "šlamštu" :) taigi sumaniau nebeerzinti jo ir aptvarkyti, tai ką jūs manot visai netyčiom pradanginau visas foto, iš fotoaparato kortelės...laimei ne iš kompo, bet dabar jau rimtai nutariau eiti pirkt cd ir sutvarkyti visą archyvą :)



o dienos pradžiai siūlau, įdarytas daržoves ;) tiesa kažkodėl sumasčiau jas pakept, bet tai buvo prastas užmanymas tad siūlau šaltą užkandį ;)

Reikės:
pomidorus ir paprikas rinktis mažesnius, kad galima būtų keliais ar vienu kąsniu suvalgyti ;)
varškės;
fermentinio sūrio;
svogūno,česnako;

pradedam :)
keptuvėje pakepinti smulkintą svogūną, bei česnaką;

nupjauti viršūnėles ir išskobti pomidorus, paliekant plonas sieneles;

išvalyti paprikas;

į svogūnų ir česnakų masę įdėti pomidorų vidų susmulkintą ir pakepinti kol ims tirštėti;

masę paskaninti prieskoniais, druska, pipiru, čiobreliais, jei mėgstate;

masę atvėsinti;

tada susitarkuoti sūrį;

atvėsus kepintai masei sudėti varškę ir ištrinti blenderiu, tada sudėti puse sūrio ir gerai išmaišyti,

šiuo įdaru prikimšti paprikas ir pomidorus, ant viršaus uždėti likusį sūrį;

ir pakepti kol sūris išsilydys;

ilgiau pakepus varškė ima korėti ir gaunasi kaip apkepas, tad jei mėgstate keptą varškę galima pakepti ilgiau, aš dariau per pusę vienus vos sūriui išsilydžius išimu kitus ilgėliau palaikau :) bet jei reikia tik užkandžio tai galima visą sūrį į masę ir tiesiog palikti tik įdarytus, tikrai skanu ;)

aš darau įdaro daugiau ir tiesiog likusį tepu ant bulkos ;) o jei dar skrudinta-super :)
kaina manau butų apie 5lt už lėkštę užkandžio ;)

2 komentarai: