Iš rankdarbių skrynios

2011 m. kovo 14 d., pirmadienis

mieliniai pyragėliai su vištiena

kepėm picas ir liko gabaliukas tešlos visi jau sotūs ir picoms tarė ne, aišku iš ryto gailėjosi, kad nėra ką šildyti, bet jau kaip sakant šaukštai po pietų :) kas liečia picas tai smagi naujovė mūsų picoje buvo sūrio kraštelis, taip kaip "arenoj" kepa, taigi pjovėm sūrio lazdeles ir dėjome į kraštą, tada užlenkėme iškepęs kraštukas labai skanus su sūriu viduje ;)

o dabar jau apie tuos pyragiukus :)
aš mielinę tešlą darau taip:
20g. šviežių mielių;
250 ml. pieno;
350-500g. miltų;
3 šaukštai aliejaus;
po žiupsniuką druskos ir cukraus;

tai iš tokio kiekio išeina dvi didelės picos arba trys vidutinės. Tai pyragiukams buvo likęs trečdalis tešlos ir išėjo pilna skarda pyragiukų.

įdarui:
200g. marinuotos vištienos krūtinėlės (atradau "pietietiškas pomidorų marinatas", vadinasi prieskonių mišinys aštrokas, jau su druskyte nu man labai patiko)
4-5 grybukai pievagrybių;
saujikė juodų alyvuogių;
kiaušinio pyragiukams aptepti;
pomidorų padažo kelis šaukštus;


iškočiojame tešlą, patepame pomidorų padažu, dedame vištieną, grybukus, alyvuoges ir užlenkiame, toje vietoje nupjauname.
Užspaudome viršų ir supjaustome 2,5-3cm. storio gabalėliais.
Dedame į skardą pabarstytą miltais, aptepame kiaušinio plakiniu, galima uždėti kokių sėklų pvz. sezamo.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min. kol gražiai pagels, neperkepti, nes bus gruzdukai ;)

P.S. vyro pageidavimu vieną ritinį iškepėme nepjaustytą - buvo sultingas, kaip perlenkta pica, bet tokio ritinio jau nesupjaustysi į pyragiukus, jis jau bus kaip pica :)

kaina pilnos skardos pyragėlių išeis apie 5-6lt.

3 komentarai: