susigundžiau išmėginti ir aš naminės ricottos gamybą :) ir labai patiko man tas procesas ir gautas rezultatas, turbūt net labiau nei ta tikra,pirktinė ricotta :) o ir gavosi gerokai daugiau ir pigiau, o tai juk labai svarbu šiais laikais :)
procesas tikrai paprastas ir nesudėtingas :)
tereikia maišelio kefyro.
eiga:
įdėti kefyrą į šaldymo kamerą;
sušalusį kefyrą išimti ir nudirti jam odą :) tai yra nulupti tą maišelį, o užšalusį kefyrą įdėti į marlę ir pakabinti, kad atšilinėdamas kefyras nusausėtų ir liktų jame varškinė masė;
jei marlės neturite,tai tiesiog galima subadyti tą kefyro maišelį ir taip išbėgs atšilęs skystis, o maišelyje liks masė ;)
varškytė gaunasi labai "minkšta", puri :) panaudojimo galimybės labai plačios galima gaminti užtepus,tiek sūrius tiek saldžius, blynai su šia "varške" nustebins net nevalgančius varškės ;)
iš litro kefyro gavosi apie 300g. varškės
Labai įdomus receptas. Aš mėgėja pasidaryti namuose kiek galima daugiau maisto, pieno produktų galiu neribotai, nes esu pieno ūkio (50 melžiamų karvių) savininkė. neseniai pradėjau daryti naminį jogurtą, o šis rikotos sūrio receptas labai pravers, tik ar tiks naminis rūgpienis?
AtsakytiPanaikintikaip smagu, kad turite tokį didelį ūkį :) gal netoli Kauno?
AtsakytiPanaikintikas dėl rūgpienio, anyta raugina ir sakė pamėgins, aš manau gausite tik kokybiškesnį ir skanesnį produktą ;) išmėginkite ir pasidalinkite kaip pavyko, bus labai įdomu, aš šiuo metu neturiu iš kur gauti kaimiško pienuko, bet kaip tik anyta išmėgins būtinai įspūdžius parašysiu ir aš ;)
Ash irgi gaminu "namini" ricottos suri. Tik kol atsileidzia sushales rugpienis ir kol ishrugos ishbega - visi namai prasmirsta pienine...
AtsakytiPanaikintiGalima galima ir ish naminio rugpienio, suris tiesiog dar skanesnis, puresnis ir riebesnis bus ;).
Čia ne rikota, o kefyrinė varškė. Rikota gaminasi šitaip: http://www.gourmet.com/food/testkitchen/2008/12/miragliaeriquez_how_to_make_fresh_ricotta . Lietuviškai - pas Eglę http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/05/sviezia-namie-gaminta-ricotta.html
AtsakytiPanaikinti;)
ačiū, Kristina, už įvardintus pliusus ir minusus :)
AtsakytiPanaikintiačiū, ir Indrei, už pasidalintas nuorodas, manau kaip pavadinsi taip nepagadinsi, tiesiog procesas daug paprastesnis ;) o kam šiais laikais nesvarbu laiko sąnaudos ;)
Aš gyvenu Lazdijų raj, netoli Veisiejų miestelio.Artimiausiu metu pabandysiu pasidaryti ir pasakysiu kas gavosi
AtsakytiPanaikintipatiko man si varske :) o mazajam irgi :) o jei i ideti uogienes sauksteli megiamos uogienes tai gaunas tikra sureliu mase :)
AtsakytiPanaikintiidomu butu suzinoti kaip sekes is rugpienio gaminti sita reikaliuka :)
džiugu, Jurgita, kad patiko :) mes ir vis pasišaldom kefyro, taip paprasta ir taip puikiai visur dera tiek saldžiam tiek sūriam ar aštriam amplua :)
AtsakytiPanaikintitikiuosi Prapiestė pasidalins savo įspūdžiu su raugintu pienu, bet kaip sakė, Kristina tik kvapas ne koks ;)
is tiesu, tai siek tiek sumaisyti pavadinimai, tokiu budu yra daromas mascarpone
AtsakytiPanaikinti