Iš rankdarbių skrynios

2011 m. kovo 12 d., šeštadienis

ryžių lietiniai su kepenėlių įdaru

nu ką skubu dar spėti į blynų savaitę, nors su vienais blynais :) pažadu dar greitu laiku iškepti dar vienus labai jau skanius ir pavykusius blyniokus, kuriuos kepiau į darželį ;)

o šiandien rimti blynai - lietiniai su kepenėlėmis...


lietiniai šį kartą neįprasti:
miltus kvietinius maišome su ryžių miltais (aš jų neturėjau tai sumaliau ryžių dribsnius)(po 125g);
kiaušinukas;
maždaug stiklinė pieno;
šaukštas aliejaus;
po žiupsniuką cukraus ir druskos;


viską sumakalauojam ir dedame į šaldytuvą valandėliai , kad ryžių miltai pabrinktų, man išėmus dar norėjosi praskiesti tešlą tai įpyliau porą šakštų vandens. Bet galima kepti ir paprastus eilinius lietinius blynus ;)

įdarui:
0,3 kg. vištienos kepenėlių;
svogūno;
morkos;
česnako skiltelė;
prieskoniai;

kol tešla vėsta pasidarykime įdarą:
susipjaustome svogūną;
sutarkuojame morką;
šiek tiek saliero(jei mėgstate);
česnako skiltelę;
susmulkiname kepenėles;
viską eilės tvarka kepiname ;) apkepus kelias min kepenėles pilame puse puodelio vandens, beriame druskytės, pipiriukų ir patroškiname viską apie 10-15min. Kol įdaras pravės įkaitiname keptuvę ir kepame lietinius.

į lietinį dedame troškintų kepenėlių ir susukame lietinį, tada atgal į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių.

patiekti labai skanu su grietine į ją galima įspausti česnako, čiut druskytės, įpjaustyti krapų ir / arba svogūnų laiškų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą