Iš rankdarbių skrynios

2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

suktinukai su paprikomis


išsiunčiau vyrą į turgų mėsos nupirkti ;) sakau nupirk tokią ko valgyt nori, tai jau buvau garantuota, ir beje neklydau, kad tai bus karbonadas :) nu karbonadas tai karbonadas...valgėm trejopai,įprastai,paprastai ir naujoviškai :) taigi apie tą naujovišką variantą ir papasakosiu ;)

reikės:
karbonadas -išmušti gabaliukai (vaikai suvalgė po vieną, mes po du);
maltos mėsytės (apie 200g aš turėjau vištieną);
paprika;
prieskoniai;
mediniai smeigtukai ;)

taigi karbonada paprieskoniuojam ant jo dedame maltos mėsos (uždengti apie trečdalį karbonado dydžio) ant maltos mėsos dedame po kelias paprikos juosteles ir susukame, tada sutvirtiname smeigtuku.

apkepiname keptuvėje su šlakeliu sviesto,tada dedame į kepimo skardą, pilame truputį vandens,įdedame lauro lapą,svogūno šiek tiek druskytės ir dedame į orkaitę 25-30min. šalia sudėjau skiltelėmis pjaustytas bulves tai kaip buvo bulvės iškepę, mėsytė ir jau paruošta valgymui.

išėmus iškepusį maistą, į keptuvę nupyliau tą skystį kuriame kepė bulvės ir suktinukai, jį pakaitinau, įpyliau kelis šaukštus raudono vyno ir šaukštą miltų, gavosi puikus padažiukas sudėjau į jį suktinukus ir pakaitinau kol padažas sutirštėjo ;) buvo skanu, nors aš kaip nesu didelė padažų gerbėja tai man patinka ir paprastai be padažo su daug daržovių ;)

kaina: faršas apie 3lt. , paprika atsieis maždaug 1lt, bet jos užteks ir suktinukam ir garnyrui ;), karbonado gabaliukas maždaug apie 5lt. tiesa jei paprikų nemėgstate į suktinuko vidų galite dėti morkos gabalėlius ar džiovintus vaisius ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą