kepėm picas ir liko gabaliukas tešlos visi jau sotūs ir picoms tarė ne, aišku iš ryto gailėjosi, kad nėra ką šildyti, bet jau kaip sakant šaukštai po pietų :) kas liečia picas tai smagi naujovė mūsų picoje buvo sūrio kraštelis, taip kaip "arenoj" kepa, taigi pjovėm sūrio lazdeles ir dėjome į kraštą, tada užlenkėme iškepęs kraštukas labai skanus su sūriu viduje ;)
o dabar jau apie tuos pyragiukus :)
aš mielinę tešlą darau taip:
20g. šviežių mielių;
250 ml. pieno;
350-500g. miltų;
3 šaukštai aliejaus;
po žiupsniuką druskos ir cukraus;
tai iš tokio kiekio išeina dvi didelės picos arba trys vidutinės. Tai pyragiukams buvo likęs trečdalis tešlos ir išėjo pilna skarda pyragiukų.
įdarui:
200g. marinuotos vištienos krūtinėlės (atradau "pietietiškas pomidorų marinatas", vadinasi prieskonių mišinys aštrokas, jau su druskyte nu man labai patiko)
4-5 grybukai pievagrybių;
saujikė juodų alyvuogių;
kiaušinio pyragiukams aptepti;
pomidorų padažo kelis šaukštus;
iškočiojame tešlą, patepame pomidorų padažu, dedame vištieną, grybukus, alyvuoges ir užlenkiame, toje vietoje nupjauname.
Užspaudome viršų ir supjaustome 2,5-3cm. storio gabalėliais.
Dedame į skardą pabarstytą miltais, aptepame kiaušinio plakiniu, galima uždėti kokių sėklų pvz. sezamo.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min. kol gražiai pagels, neperkepti, nes bus gruzdukai ;)
P.S. vyro pageidavimu vieną ritinį iškepėme nepjaustytą - buvo sultingas, kaip perlenkta pica, bet tokio ritinio jau nesupjaustysi į pyragiukus, jis jau bus kaip pica :)
kaina pilnos skardos pyragėlių išeis apie 5-6lt.
jau jauciu ju kvapa ir skoni, niam
AtsakytiPanaikintitikrai skanūs ir kvapnūs :) tik labai jau greit susivalgė :)
AtsakytiPanaikintiVisai paprastai, bet labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikinti