Iš rankdarbių skrynios

2011 m. kovo 30 d., trečiadienis

pyragėlis "trio"


nu visaip galvojau kaip čia protingai pavadinti šį kepinuką, ir nutariau sakyti trio, nes jo sluoksniukai trys ir visi dominuojantys. Pagrindas -trapus, obuolių sluoksniukas ir pabaigoje, bet jokiu būdu ne prasčiausiai ;) varškės sluoksnelis...

retokai kepu saldžiuosius kepinius,bet mano vyrus matyt veikia pavasaris ir nori jiems saldžiai tai vis šį tą suraitau :)

pagrindui reikės:
50 g. cukraus;
60 g. sviesto;
1 kiaušinis;
200 g. miltų;
1 šaukštas pieno;
keli lašiukai vanilinės ar migdolinės esencijos;

kitiems sluoksniams reikės:
2-3 obuolių;
kelių šaukštų cukraus sumaišyto su šaukšteliu cinamono;

300 g. varškės (naudojau naminę iš 1l kefyro);
2-3 šaukštai cukraus;
pusės citrinos sulčių;
kiaušinis.

pagrindui skirtą sviestą sumaišyti su miltais iki trupinių, tada įmušti kiaušinį, suberti cukrų, įpilti šaukštą pieno, esencijos įlašinti ir viską gerai išminkyti ir įdėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

pasiruošti obuolius- nulupti, supjaustyti

varškę išsukti su cukrumi, kiaušiniu ir citrinos sultimis.

išėmus tešlą iškočioti ir "įkloti" į sviestu pateptą skardą padarant bortelį iš tešlos apie skardelės kraštus,pagrindą subadyti šakute.
ant viršaus dėti obuolių sluoksnį pabarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
ant viršaus uždėti paruoštos varškės sluoksnelį ir jei turite užberti migdolo plokštelėmis (nebūtinai, skonis nuo to nesikeičia tik vaizdas pagražėja ;)).

dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 175-180 laipsnių orkaitėje 35-40 min. iškepusį paliekame orkaitėje pravėsti ;)
o tada jau verdame arbatą ar kavą pjauname ir skanaujame.


sunku ką pasakyti apie kainą šio pyragėlio, nes viską radau šaldytuve ;) nieko ypatingo čia tikrai neprireiks panaudokite tiesiog šaldytuve rastus likučius ;) varškės ar uogienės, o jei turite kefyro, būtinai pamėginkite užšaldyti ir pasigaminti varškę ;)
jei dėsite į mažesnę skardelę, sluoksniai bus gausesni ir skalsesni ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą