Iš rankdarbių skrynios

2011 m. kovo 21 d., pirmadienis

mielinė duonelė su imbieru ir pievagrybiais

nu ir visai nejuokingas ingridientas buvo tas - imbieras...nu sakykit ką norit man jis prieskonis ir visai ne joks dominuojantis reikalas :) tikiuosi atsiras mandrų patiekaliukų ir visai kitaip nušvis imbieras ;)

vedama raginimų, primenant pažadus, deja deja viešus, nėra kur dingti, nėra kaip jų neprisiminti, nutariau išmėginti duonelę ir kas keisčiausia man ji labai patiko :) kepsiu dar ne kartą :)


mielinis pagrindas:
stiklinė vandens;
20 g mielių;
apie 0,5kg miltų;
šaukštelis cukraus;
žiupsnelis druskos;
2 šaukštai aliejaus;

šiltam vandenį ištirpinti mieles,įberti cukrų, druską, į išsijotus miltus padarius duobutę supilti mieles;
minkom, supilam aliejų,uždengiam ir kildinam apie 1-1,5val. kol tešla padvigubės ;)

įdarui:
100g pievagrybių;
50g sūrio;
česnako skiltelė;
3 šaukštai aliejaus;
marinuoto imbiero;

česnaką išspausti į aliejų, įberti šiek tiek druskos ir pipiriukų, viską gerai išsukti;
pievagrybius, nuplauti, nusausinti ir susipjaustyti;

pakilusią tešlą padalyti į dvi dalis iškočioti į pailgus papločius;
užtepti aliejaus su česnaku;
uždėti pievagrybius, sūrį ir marinuotą imbierą;
kepti 250 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10-15min.

duonelę galima gardinti ir mėsike kokia, bet tada turbūt jau bus panašu į picą ;) man labai patiko tas aliejukas su česnaku ir marinuoto imbiero derinys, ech kaip greit pranyko tas derinukas :)

4 komentarai:

  1. Labai įdomiai čia viskas atrodo, bet įtariu, kad skanu. Labai mėgstu marinuotą imbierą, bet kažkur kitur jį panaudoti nei prie sušių ir nesugalvojau

    AtsakytiPanaikinti
  2. mum labai skanu ir buvo :) pakepęs imbieras dar skanesnis man pasidarė :) gausi išmėgint ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai tik gausiu algą ir nusipirksiu tokio imbiero ;) o kodėl savaitėms nesiunti? Skubam skubam

    AtsakytiPanaikinti
  4. išsiunčiau, bet parsiuntė atgalios :( o namie negalėjau prie interneto pasijungti, prašau labai nepykti ir nesibarti, kitą sav. pasitaisysiu :)

    AtsakytiPanaikinti