Iš rankdarbių skrynios

2011 m. sausio 10 d., pirmadienis

pica su jūros gėrybėmis


turiu tikrai nemažai visokių kulinarinių knygų, žurnalų, internete apstu receptų, bet vakar nutarus kepti picą su jūros gėrybėmis niekiap negalėjau atrasti nieko įdomaus ir įkvepiančio, todėl pamaniau pasidalinsiu savo atradimu ;) aišku koks tai atradimas, tiesiog skani pica gerai įvertinta šeimynos. Nors mano vyras jas vadina ne gėrybėm, bet bjaurybėm kirto net ausys linko ;)

nupirkau lašišos;
iš kameros ištraukėm šaldytų krevečių (vyras sąžiningai išlukšteno);
tada nutarėm, kad tuną pakeisime midijom, nes tunas pasirodo tinka tik ant bulkos :D
nu aišku kokia pica be sūrio;
ir kas be ko pagrindo ;) aš jį darau mielinį;

na va o paslaptį atradau tame, kad picos pagrindą aptepiau ne pomidorų padažu kaip įprasta, o tepamu sūreliu be priedų, manau šiai picai būtų dar tikęs su lašiša, bet paprastas ir buvo labai gerai ;) o tada sudėjau visas turimas jūros gėrybes-bjaurybes apibarsčiau fermentiniu sūriu ir į orkaitę,mano dujinė tai kepu apie 5-7min.200laipsnių,elektrinėje reikėtų sūrį dėti ant pado tada tik kitas gėrybes, kitaip sūris išsausėja ir sudega, nes elektrinėje kepa apie 15-20min.
nu labai skanu, ištraukus pabarstau picai skirtu žolelių mišiniu, pjaustom ir skanaujam.

kokias Jūs kepate picas? ką dedate ant jų?

apie kainą sunku kalbėti šiuo atveju picos gavosi brangokos, krevetės apie 8lt,lašiša apie 3lt.,midijos apie 5lt., sūrelis 1,2lt., bet kita vertus gavosi dvi didelės picos ir jų užteko visą šeimyną pamaitinti ir nebuvo uždėti keli gabalėliai kaip picerijoje ;)

4 komentarai:

  1. man kažkaip iš jūrų gėrybių mažai kurios patinka, o ant picos išvis tik krevetės skanu.
    Paparastai darom labai neįdomias picas- su saulėje džiovintais pomidorais, saliamiu, čili, paprika ir mozarela sūriu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. musu pagrindiniai ingridientai dažniausiai būna alyvuogės, grybai ir čilis, o visa kita kaip papuola, bet va ši buvo įdomesnė ir skani ;) tad drįstu dalintis ;)
    niekad nemėginom saulėj džiovintų pomidorų, reiks pamėgint kada, naudoti tuos kur aliejuje, o kaip paruošt tuos džiovintus? nes paprasti pomidorai tai man ištyžta ir tiek žinių su jais :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. O mes konservatoriai šiuo klausimu - skaniausia mums su faršu arba tarkuota šlapianke, daug įvairių daržovių ir įprastu fermentiniu sūriu. Esu bandžiusi įvairių variantų - su tunu, fetos sūriu, mozarela, špinatais ir dar bala žino kuo, bet tai ne tas ir taškas.

    AtsakytiPanaikinti
  4. turbūt mūsų dažniausiai kepama ir liks su mėsike, vis tik vyrų minia namuose :D

    AtsakytiPanaikinti