smagus šeštadienio rytas, šiek tiek pašalvenę, sniguriuoja, šaltukas kerpa ausis, bet labai smagus oras, taigi jei galvojate ar verta kur judintis iš namų, žinokite tikrai verta :) Kaip pasakė kažkas gudrus ir protingas: nėra blogo oro yra tik netinkama apranga ;) taigi apsirenkite šiltai ir prablaškykite prastas mintis susikaupusias per visą savaitę, o jei nutarsite likti namuose siūlau skanius pyragaičius pasigaminti :)
po traškia plutelia slepiasi džiovintos slyvos švelnus rūgštumas ...mmmm..
tešlai:
150 g miltų;
60 g. maltų migdolų;
100 g. cukraus pudros;
120 g. sviesto;
kiaušinio trynio;
šaukštelio vanilinio cukraus;
įdarui:
75 g. džiovintų vaisių, receptas rekomenduoja abrikosus;
(aš naudojau slyvas, tai dėjau papildomą šaukštą cukraus pudros, jei pasirinksite saldžius vaisius cukraus nebereiks)
100-150 g. marcipano masės;
2-3 v. šaukštai apelsinų sulčių;
receptas siūlo padarytus pyragiukus merkti į kiaušinio baltymą ir po to į migdolų plokšteles, bet aš neturėjau migdolų plokštelių tai manieji pyragiukai gavosi lygūs :)
miltus, migdolus, 60 g. cukraus pudros, vanilinį cukrų, kiaušinio trynį ir gabaliukais pjaustytą sviestą sudėti į dubenį ir užminkom tešlą, ją dedame į maišelį ir į šaldytuvą maždaug valandai;
tada imame džiovintus vaisius, nuplikome ir supjaustome juostelėmis, sumaišom su marcipanų mase, sultimis ir gerai išminkome.
iš masės, t.y. įdaro pasidarome rutuliukus, tešlą iškočiojame ir išspaudžiame maždaug 4cm rutuliukus, į vidų dedame įdaro masės ir gražiai užspaudome kraštus.
tada jei turite migdolų plokštelių, paplakame likusį baltymą pamerkiame į jį pyragiuką o tada pavoliojame į plokšteles;
dedame į kepimo skardelę išklotą kepimo popieriumi dedame pyragiukus ir kišame į orkaitę 190 laipsnių 13-15min.
atvėsusius apibarstom cukraus pudra.
taigi prie arbatos, kavos ar pieno puodelio puikiai tiks pasimėgauti skanumėliu...
receptas iš "virtuvės paslaptys" Nr.1 (2010)
Man ir labai patinka tas dziovintu slyvų švelnus rūgštumas :) Skanu tiek saldziuose kepiniuose tiek mėsos patiekaluose
AtsakytiPanaikintiKaip čia dabar pas tave saldumynai, pas mane mėsa? :D
AtsakytiPanaikintiPyragėliai atrodo nuostabiai
ačiū merginos, už komentarus ;) pyragiukai greit ištirpo vadinas buvo tikrai geri ;)
AtsakytiPanaikintiForelle, po ligų tik mėsą ir reikia valgyt ;) kaip kitaip jėgas atgausit ;)