košių mano šeimyna iš vis nevalgo, jokių su blynais terliotis aš tingiu iš pat ryto taigi grįžtu prie to pačio sumuštinis geriausias draugas prie rytinio puodelio kavos ar arbatos ;)

o suku link pašteto, bet jo juk šaukštais nevalgome ;) gavosi labai skanus, su kaupu prieskonių,kurie labai tinka prie duonytės :)
taigi pagaminti paštetą tikrai nėra sudėtinga ir reikia ne tiek ir daug:
geros saujos vištienos kepenėlių (300g);
apie 100g. rūkytų lašinukų;
didelio svogūno;
morkos vidutinės;
saliero gabaliuko, jei mėgstate jo prieskonį;
100g sviesto;
maždaug šaukšte sviesto pakepiname smulkiai pjaustytas kepenėles apie 5 min.
tarkuojame morką, salierą, smulkiai pjaustome svogūną viską sudedame į likusį sviestą ir kepiname daržoves kol suminkštės apie 10-15min.,jei trūksta drėgmės keptuvėje aš pilu tiesiog virinto vandens arba sultinio, jei yra po ranka, dedame druskos (nepadauginti, nes lašinukai sūrūs), pipirų, čiobrelio lapelių.
tuo metu supjaustome lašinukus sudedame į daržoves ir kepiname kol lašinukai ima spirgėti tada sudedame ir kepenėles ir dar pakepiname apie 5 min. ragaujame jei trūksta dar pridedame prieskonių.
kepenėlės labai jautrios kepimui, perkepusios išsausėja ir pasidaro neskanios.
viso kepame-troškiname apie pusvalandį.
kaip jau viskas išsitroškino imame blenderį ir gerai sutriname, supilame į kokį indelį(man iš šio kiekio prisipildė 400g indelis) ir palaukę kol atvės dedame į šaldytuvą, ryte jau bus sustingęs labai skanus paštetukas ;)
Būtinai išbandysiu! Ačiū ;)
AtsakytiPanaikinti;) tikiuosi patiks
AtsakytiPanaikintiNu va, pastetas isbandytas ir vyru baisiai isgirtas :D Tik neturejau lasinuku, anei sonines jokios, tai dariau be ju. Vistiek gavosi labai skanu, o ir maziau riebu :)) Vyrai sake, kad daugiau nebepirks pasteto :D ACIU ;)
AtsakytiPanaikintinu labai smagu, kad patiko ;) aciu uz komentara po isbandymo ;)
AtsakytiPanaikinti