Iš rankdarbių skrynios

2011 m. sausio 20 d., ketvirtadienis

pietų idėja (kepti vištienos ketvirčiai)

manau daugelis sklaidydamas internete maisto tinklaraščius ieško būtent idėjų :) kaip svarbu rasti gerą idėją, juk ją galima visaip interpretuoti, pritaikyti sau, savo šeimai ar draugams ;) bet kaip svarbu rasti idėją, va todėl nutariau , kad reikia tomis geromis idėjomis dalintis ;) aišku aš tai ir iki šiol dariau :)) ne ką kitą dalinausi išbandytomis ir man patikusiomis idėjomis.

šaltukas vėl spaudžia, bet taip protingai tai taip smagu lauke vaikščioti, o jei dar turėtum pačiūžas ir mokėčiau jomis naudotis tai visai būtų liuks, bet deja, matyt jei jau iki šiol neišmokau tai ir neišmoksiu :)

nu gerai grybauju jau aš čia su savo pasisakymais visai į kitą šoną ir visai ne link pietų, taigi suku atgal ir pradedu:

reikia:
vištienos ketvirčių(aš skaičiuoju po vieną žmogui aišku jei tie žmonės tik du suaugę ir du vaikai tai sočiai užteks dviejų ketvirčių, nu čia priklauso nuo valgytojų, galima ketvirčius dalinti ar imti kitą vištienos vietą);
kelių marinuotų agurkų;
kelių šaukštų pomidorų padažo;
folijos įvynioti kiekvieną ketvirtį atskirai;
prieskonių vištienai įtrinti (aš naudoju: česnaką, pipirus, druską,kmynų, lauro lapų maltų arba tiesiog palaužau, pilu šiek tiek aliejaus, kad prieskoniai lengviau pasiskirstytų).

vištieną reiktų pamarinuoti bent kelias valandas, geriausiai palikti per naktį.
prieš kepant imame folijos lakštą, į jį dedame vištieną odelę patepame pomidorų padažu ir uždedame pjaustyto agurko tada foliją užlenkiame ir dedame į skardą taip susukame kiekvieną gabaliuką atskirai, dedame į skardą ir į orkaitę kepame apie valandą, kaip įprasta ;) ištraukiame atlankstome ir žiūrim ką turim :D


prie šios vištytės užteks tik salotų arba sotesnio garnyro su ryžiais ar bulvėmis.

ketvirčiai 5,9lt už kg į kilogramą įeina maždaug du ;)

skanių pietų, jei dar nepietavote :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą