ragavau ir gaminau daug skanumynų šventiniam stalui, bet pasižadėjau nefotografuoti maisto per šventes :DDD vadinasi tai būtinai teks pakartoti ir papasakoti kitą kartą ;)
o šiandien blyneliai, ilgai galvojau kaip čia parašyti,kad "gerai" skambėtų, nutariau, kad su paslaptimi, nes juose daug visko, kad sunku trumpai pasakyti kas slepias viduje..
reikės:
prisikepti lietinių blynų;
tada pasiruošti įdarą:
didelė morka;
svogūnas;
sauja grybukų;
ir gabaliukas mėsytės (šoninė nuo sriubos sultinio);
kiaušinio plakinio;
džiuvesėlių;
viską sumalame mėsmale arba susipjaustome, kaip kam priimtina, tada į keptuvę ir apkepame, kol morka ir svogūnas suminkštės. tada dedame po šaukštą įdaro į blyną ir sukame į gražų ritinėlį.Tą ritinėlį voliojame kiaušinio plakinyje ir po to džiuvesėliuose, vėl į keptuvę ir apkepame.
blynelis gaunasi su traškia džiuvesėlių plutele, tiks prie sultinio ar vieni su grietine ar kitu Jūsų mėgstamu padažu.
kaina prieinama net po švenčių ;) lietinius galima kepti su vandeniu,mėsytės gabaliuką panaudoti sriubos sultiniui (aš pakepinau morką su svogūnu ir įdėjau ryžių,puikus lengvas sultinys;))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą