Iš rankdarbių skrynios

2011 m. sausio 7 d., penktadienis

bulvių ir mėsos dešrelės

kaip sakiau kol dar valdo ta pažadų banga tai skubu nors kažką iš jų įvykdyti :)
taigi dar vienas pažadų pažadėlių dalyvauti savaičių projekte, ši savaitė yra "avižinių dribsnių" tai labai nudžiugau radusi receptą,kur jie panaudoti ir pagaminau, labai patiko, dešrytės valgomos tiek šiltos tiek šaltos, vyras net gerai įvertino ir pasiėmė į darbą pietums ;) vadinas patiekalas vertas dėmesio ir tikrai žinau, kad gaminau ne paskutinį kartą ;)
nedrįstu rašyti, kad su avižiniais dribsniais pavadinime... juk jų tereikia kelių šaukštų, nors jie svarbūs :)



reikės:
apie 0,5kg. virtų bulvių;
400 g. maltos mėsos;
1 kiaušinio;
svogūno;
2-3val. šaukštus avižinių dribsnių;
druskos, pipiriukų pagal skonio receptorius;
ir kelių šaukštų miltų;

bulves ir svogūną sumalame, sudedame faršą įmušam kiaušinį suberiame prieskonius ir avižinius dribsnius gerai viską išminkome. tada formuojame dešreles, siūlau daryti tokias ale sardelių formos, taip lengviau vartosi kepamos ;) ir prieš dėdami į keptuvę kepti apvoliojame miltuose ir kepame iš visų pusių kol gražiai apskrunda.Aišku forma čia nėra svarbi galima daryti eilinių kotletų formos ir jie tikrai bus tokio pat gero skonio ;) bet taip mandriau :) kam reikia avižinių dribsnių supratau tik kepdama - jie suteikia purumo ir suriša masę ;)

garnyrui labai tiks kažkas rauginto - kopūstai, agurkai, aš gaminau burokėlių ir raugintų kopūstų salotas su aliejumi buvo labai skanu :)

kaina apie 5lt, o užteko 4 suaugusiem pavalgyt ir dar porciją vyras į darbą pietums pasiėmė, tad jei valgančių mažai ar abejojate ar bus skanu siūlau dalinti per pusę ;)

3 komentarai:

  1. Šiandien ir aš šį receptą radau knygelėje. Net atsiverčiau patikrinti ar tikrai pagal tokį gaminai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. gal mėginai? įdomu kaip Tavo išrankiesiems :) aš šį receptą "rimi laikrašty" radau :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nemėginau, buvo jau kitka suplanuota. Gal kada ir pabandysiu, kai bus kiaulienos faršo. O aš radau labai senoje knygutėje "pigu, skanu ir greitai", 1973

    AtsakytiPanaikinti