Iš rankdarbių skrynios

2011 m. sausio 24 d., pirmadienis

"bazinis" tinginys


turiu paskutinę savaitėlę atostogų tai vadinas turiu po kokį kartą palepinti dar visus šeimos narius :D tai nuo pirmadienio sakau ir pradėsiu, o pradedu nuo vyro :) jis visai ne mėgėjas saldumynų, bet va tinginio gabalėlio niekada neatsisako :) nors aš mėgstu su daug visokių priedų jis nori tik paprasto be jokių sėklų, grūdų ar nieku gyvu džiovintų vaisių :D

taigi sakau savo tinginio bazinį receptą:)

aš naudoju:
sausainių 5 pokelius po 155g., o jei po 180g. 4 pokelius
indelis kondensuoto pieno;
pokelis sviesto;

parsineštus sausainius palaikau virtuvėje kokią dieną ar dvi :) ogi dėl to kad tada jie suminkštėja nuo visokių garų ir labai lengvai laužosi :D

tada išlydau sviestą supilu kondensuotą pieną ir viską gerai išsuku;
supilu ant sausainių ir gerai išmaišau, masė sunkiai maišosi sausainių atrodo labai daug, bet jie tikrai kuo puikiausiai išsimaišo ir visiems užtenka to sviesto ir kondensuoto mišinio;)

tada dedu masę į maišelius ar maistinę plėvelę ir į šaldytuvą bent keliom val. geriausiai per naktį ;)


pasidarome kavos ar arbatos ir skanaujame ;) gražios savaitės

6 komentarai:

  1. Ir kakavos nepripažįsta? Man irgi skaniausias tinginys tik su sausainiai, džiovinti vaisiai man visiškai skonį sugadina, bet kakava būtina

    AtsakytiPanaikinti
  2. o va kakavos nebuvimas tai jau mano idėja ;) man ji kažkodėl gadina šį tobulą skonį :)

    nors kaip būna parduotuvinis kuriame sausainių nerasta :D man labai skanu ta masė kakavinė, bet namuose niekur nenaudoju kakavos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. vietoj kakavos labai skanu sokolada naudoti

    AtsakytiPanaikinti
  4. šokoladas jau toks gėris, kuris visur dera :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš tai į tinginį dar truputį čili pipiriukų dedu :) Skanu, kurie mėgsta aštriau

    AtsakytiPanaikinti
  6. koks įdomus pasiūlymas, o kiek dedate? į kondensuoto ir sviesto mišinį manau reikėtų įdėti?

    AtsakytiPanaikinti