Iš rankdarbių skrynios

2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

vištienos krūtinėlė sojos padaže

skubu pataikyti į savaičių temą ir pasidalinti skaniuoju savo vištienos krūtinėlės receptuku ;)




šiam patiekalui labai tiktų "voko" keptuvė, nes joje labai patogu kepti visa tai kas greit kepa ir kam reikia aukštos temperatūros, bet čia tik patarimas, jei neturite puikiai tai pasidaro ir įprastoje keptuvėje;)

2 porcijoms reikės:
150 g. vištienos krūtinėlės;
2šaukštai sojų padažo;
šaukštelis krakmolo;
2 salierų lapkočiai (jei neturite puikiai ir be jų apseisit);
2svogūnai;
šaukštelio kario miltelių;
2šaukštai chereso (jei neturiu pilu valčesterio padažo ar vyno acto);
125 ml. vištienos sultinio;
puse šaukštelio druskos;
ketvirtis šaukštelio maltų juodųjų pipirų;

pirmiausiai mėsą supjaustome maždaug pusės centimetro storio juostelėmis ir sumaišyti su krakmolu ir šaukštu sojų padažo;

tada sumaišome cheresą su kariu. supilti sultinį, subert druską, pipirus,supilti likusį sojų padažą ir gerai išmaišyti.

įkaitintoje keptuvėje apkepti, mėsytę,tada svogūnus su salieru. Nuolat maišant kepti kol mėsa ir daržovės pakeis spalvą ir gardžiai pakvips. Išimam viską ir paliekam nusivarvėti.

tada pavirti paruoštą padažą kol ims tirštėti tada sudėti mėsą ir daržoves ir trumpai pakaitinti.

mėsytė labai sultinga ir minkšta skani tiek šalta tiek šilta prie jos tiks visoks garnyras.

paprastai krūtinėlė visa sveria apie gerą puskilį tai ir darau iš visos tik paskaičiuoju prieskonius ;)

taigi priedai nėra ypatingi manau jei jų rasite namie tai už 6-7 lt tikrai pamaitinsite visą šeimyną ;)

5 komentarai:

  1. Kaip aš dievinu tokius kąsnelius su ryžiais ar makaronais... Tikras skanumėlis :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O nuo ko padažas turėtų sutirštėti? Juk ten tik skysti produktai ir truputis kario.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. vistienos krutineles gabaliukus marinuodami dedame krakmolo nuo jo sutirsteja padazas ir krutineles gabaliukai buna isties minksti, neisdziuna :)

      Panaikinti
  3. Vakar išbandžiau šį receptą. Vištiena tikrai buvo labai minkšta ir sultinga, super! Bet padažas vis tiek nesutiršgėjo :( Gal mažai krakmolo dėjau, o gal per daug skystų produktų... Ir man buvo truputį per sūru, nors kitiems tiko. Ingredientų kiekį dauginau iš 4, nes mūsų šeima didelė :)
    Ačiū už receptą, man tai puikus atradimas, gaminsiu dar :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dziaugiuosi kad patiko as kaip marinuoju dedu saukstui krakmolo 4saukstus sojos, pameginkit maziau deti jei suru, keiskit prieskonius skonis bus visai kitas i padaza galima imaisyti svogunu, salieru net riesutu ;) ekspermentams galo nera pritaikykit su tuo ka valgo jusu seima :)

      Panaikinti