Iš rankdarbių skrynios

2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

mišrainė su skumbre (trys variantai - kaip įtikti kiekvieno skoniui)

nuėję į turgelį pamatėme skumbrę, viena rūkyta kita marinuota, ištįso seilė iki kelių ir nutarėme išmėginti, prisikepėm grįžę bulvių ir jau sėdom kirsti tos skumbrės, bet skoniu nusivylėme...nieko neypatingo skonio, silkė būtų net skaniau, o kaina dvigumai brangesnė nei silkės... tad aišku liko jos gan nemažai, bet jau niekas nebenori valgyti vienos tiesiog su bulvėmis...

taip gimė puiki mišrainė, kuri tikrai verta dėmesio ir čia jau silkė būtų kiek per sūri, o va skumbrė pats tas ;)

taigi viena gerai išraklinėta skumbrė (ašakėlių tikrai gerokai mažiau nei silkėje);
du vidutinio didumo virti burokėliai;
svogūnas;

tai bazinio varianto sudedamosios dalys ;) labai skanu tiesiog taip dar lašelis aliejaus ir puikus derinys

tačiau mano vyras majonezo fanatikas, jam jis tinka visur ir visada, taigi jo daliai įdėjau ir majonezo šaukštą, priduoda labai gerą skonį ;)

o sau įsidėjau keletą šaukštų varškės, nerealiai skanus derinys :)
aišku vaizdas įdėjus majonezo ar varškės jau nebėra toks gaivus ir gražus, bet skanumo labai skanus :)

va kaip išmokau taupydama laiką vieną patiekaliuką paversti visiems skaniu ir prieinamu :)

puikiai tinka su karštomis bulvėmis arba tiesiog ant duonytės, jei pritrūko laiko virti bulves ;)

sūdyta skumbrė kainuoja apie 15,5lt, tai vienos kaina išėjo apie 5lt.
burokėliai jei virsite patys atsieis apie 0,6-0,7lt., o jei pirksim išvirtą apie 1,2lt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą