Iš rankdarbių skrynios

2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

perlinių kruopų ir liežuvio mišrainė

virti liežuviai yra gėris :) verdame juos dažnai, valgome skaniai, bet kartais norisi padaryti kažką įdomesnio nei majonezas ant liežuvio gabalėlio keliaujantis tiesiai į burną ;)

šįkart siūlau išmėginti liežuvio ir perlinių kruopų mišrainę, tikrai labai skanus variantas, tačiau turi būti greit suvartotas, nes taip pat labai greitai rūgsta.

Taigi pasigaminti reikės:
virtų perlinių kruopų;
vieno virto liežuvio;
morkos;
svogūno;
kelių marinuotų arba raugintų agurkų;

morkas sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname kol daržovės suminkštės, padruskinam, papipirinam kepdami;
susmulkiname liežuvį bei agurką;
sumaišome su kruopomis ir atvėsusiomis daržovėmis;
viską gerai sumaišome ir paskanaujame jei trūksta beriame prieskonių pagal skonį, bet jei negailėjote prieskonių kepindami daržoves visko turėtų užtekti tad telieka dėti į lėkštę ir skanauti ;)

kaina net sunku ir nusakyti...liežuvis (kiaulienos) kg.11lt į kg telpa 6 liežuviai tai vienas kainuotų apie du, bet argi virsi vieną liežuvį..., morka, svogūnas,keli agurkai dar apie pora lt atsieis, na o kruopų visas maišelis tik litą tekainuoja ;)
taigi patarimas būtų toks skirti apie 15 lt padaryti mišrainę, jų esu prirašius ne vieną variantą ir dar padaryti karštą liežuvio patiekalą ;) arba skanumėlį ant duonos su majonezu :D

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą